Oğluna pantolon alamadı, canına kıydı

İsmail Devrim, lise birinci sınıfa giden çocuğunun okul kıyafeti eksik olduğundan derse alınmamasını gururuna yediremedi. Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan ise okul müdürünün 'Böyle bir şey yok' dediğini açıkladı.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 21:13
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1089098,1090334,1090364>

Kocaeli’nde bir baba, lise bire giden çocuğunun okulun istediği pantolonu olmadığı için eve gönderilmesini gururuna yediremedi. Bunalıma giren çaresiz baba, eşine “Çocuklarıma bakamıyorsam, çocuğuma bir pantolon alamıyorsam niye yaşıyorum ki” dedi ve evinin banyosunda kendini asarak intihar etti. 

Kocaeli’nin Körfez ilçesinin Yukarı Hereke Mahalesi’nde yaşayan 45 yaşındaki İsmail Devrim, Hereke Nuh Çimento Meslek Lisesi birinci sınıfa giden oğluna okulun istediği pantolonu alamadı. Okulun istediği pantolon olmadan okula giden 14 yaşındaki M.D. derse alınmayarak bir gün yok yazıldı. Eve geri gönderilen çocuk durumu anne ve babasına anlattı. Baba İsmail Devrim duruma çok üzüldü. Çaresiz baba, olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra, perşembe sabahı 06.00 sularında evinin banyosunda kendini asmış halde bulundu.

Cebinden 20 lira çıktı

Eşini banyoda asılı gören Hafize Devrim, yaşadığı şokun ardından durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri İsmail Devrim’in hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlatırken babanın cebinden 20 TL çıktığı öğrenildi.

‘Ölseydim bundan iyiydi’

Baba İsmail Devrim’in eşi Eş Hafize Devrim, olayı şu şekilde açıkladı: “Oğlum okuldan geldi. Yüzü asıktı. Ne oldu diye sorduk. O da okul kıyafeti olmadığı için derse alınmadığını söyledi. Eşim bu duruma çok üzüldü. Gece bizi erkenden yatırdı. Sabaha kalktığımda banyoda asılı halde buldum.” İki çocuğu olduğunu, birinin lise bire başladığını diğerinin de lise son sınıfta olduğunu belirten Hafize Devrim, “Oğlumun gittiği okulda kıyafetler belli. Buna uymak gerekiyor. Üstünü almıştık. Pantolonu alamamıştık. Pantolonu da sonra alırız diye düşünmüştük. Eşim o durumu kafasına çok taktı, ‘Ben size bakamayacaksam niye yaşıyorum ki? Çocuklarıma bakamıyorsam niye yaşıyorum. Ölseydim bundan iyiydi’ dedi” diye konuştu.

Kaza geçirdiği için çalışamıyordu

Eşinin bir OSB’deki firmada tornacı olarak çalıştığını fakat bir süre önce motosiklet kazası geçirdiği için çalışamadığını belirten Hafize Devrim, “Bu kazada kolu ezilmişti. Sürekli aynaya gidip koluna bakıyordu. ‘Bu kolla nasıl çalışırım’ diyordu. Bundan dolayı da üzülüyordu. Çalışamadığı için sıkıntı çekiyorduk. Bu evin kredi borcu var. O da bizi zorluyor” şeklinde konuştu. İsmail Devrim’in cenazesi memleketi Balıkesir’e götürülerek defnedildi.

İnceleme başlatıldı 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da olayla ilgili inceleme başlatıldı. Okulun güvenlik kamerası kayıtlarında, İsmail D.'nin oğlunun okula alındığı ve evine gittiğinin görüldüğü belirtildi. Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan da konuyla ilgili şöyle dedi:

"İnceleme başlatıldı, gerekirse soruşturma da açılacaktır. Aile ile biz konuşamadık. Aile bu olaydan sonra gitmiş. Okulda böyle bir şey var mı; iddia edilen konular eğer sübute ererse soruşturma açılacak. Ama var mı yok mu belli değil. Okul müdürü diyor 'Böyle bir şey yok'. 'Biz' diyor, 'kimseyi geri çevirmedik, hatta gelenlere biz kıyafet de aldık, talepte bulunanlara.' Velinin bize böyle bir talebi de yok."

"Gururuna yediremedi" 

Sözcü'nün haberine göre Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan şu açıklamayı yaptı:

“Okulda yapılan ön araştırmada olay öncesi okul idaresi kıyafetlerle gelinmesini istemiş ancak iddia edildiği gibi çocuğun derse alınmaması gibi bir olay yaşanmamış. Okula normal kıyafetlerle alınmış ve daha sonra evine gitmiştir anladığımız kadarıyla çocuğun kıyafetle ilgili sorununu evde anlatması ve ailenin de herhangi bir yardım talebinde bulunmaması sonrası baba yaşadığı durum neticesinde üzücü olayı gerçekleştirmiştir. Yapılan araştırmadan ailenin, ne okul idaresine ne de vakfımıza bu konu ile ilgili bir yardım başvurusu olmadığını gördük. Oysa benzeri konularda yapılan yardım talepleri vakıf veya okul idaresi tarafından karşılanmaktadır. Ancak aile gururuna yediremediği için yardım isteyemedi.”

Valilikten garip açıklama 

Valilik intihar olayının psikolojik nedenlere dayandığını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır.

Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır.

Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır."

 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından İsmail Devrim'e ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Haberlerde belirtildiği gibi oğlunun okul pantolonunu alamaması söz konusu değildir. Bu yönde çıkan haberler asılsızdır" dendi.

Açıklamada, şunlar bildirildi:

"Devrim'in yaralandığı için çalışamaması nedeniyle bunalıma girdiği anlaşılmıştır. Habere konu kişinin herhangi bir borcunun bulunmadığı, oturduğu evin kendisine ait olduğu, ailesiyle bir geçimsizliğinin olmadığı ve Dilovası ilçesinde bir şirkette çalıştığı tespit edilmiştir. Haberlerde belirtildiği gibi oğlunun okul pantolonunu alamaması söz konusu değildir. Bu yönde çıkan haberler asılsızdır. Soruşturma halen devam etmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler