Zorla imam hatipli yaptılar

Rakamlar öğrencilerin istemedikleri okullara yerleştirilecekleri eleştirilerini doğruladı.

Yayınlanma: 22.08.2014 - 20:17
Abone Ol google-news

Liselere geçiş için düzenlenen TEOG Sınavı’nın yerleştirme sonuçları açıklandı. Rakamlar, öğrencilerin istemedikleri halde imam hatip liselerine veya meslek liselerine yerleştirecekleri eleştirilerini haklı çıkardı. Tercih işlemi yapmayan 134 bin 788, 8. sınıf öğrencisi evlerine en yakın okula yerletştirildi.

Sayıları kat kat arttırılan imam hatip liselerinin kapıları da böylece bu öğrencilere açıldı. Liselere geçişte bu yıl ilk kez uygulanan 4 sorusu iptal edilen ve planlamaları yeniden hesaplanmak zorunda kalınan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçlarına göre yapılan yerleştirmeler tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlar, sistemin açıklanması ile birlikte kamuoyundan gelen öğrencilerin zorunlu olarak imam hatip lise lerine veya meslek liselerine yerleştirileceklerine yönelik eleştirileri doğruladı. Bakanlığın açıkladığı verilere göre, sınava giren ve yerleştirmeye esas puanı hesaplanın 1 milyon 291 bin 851 öğrenciden 1 milyon 136 bin 546’sı tercih işlemi yaptı. Buna göre 155 bin 305 8. sınıf öğrencisi tercih yapmadı. Ancak, açıklamada, 134 bin 788 öğrencinin tercih yapmadığı ve adresine en yakın okula yerleştirildiği belirtildi.

Arada kalan yaklaşık 20 bin öğrencinin ise, sınıfta kalan ve özel eğitim kurumlarına gitmesi gereken öğrencilerden oluştuğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler