Dünyanın en havalı 43. semti: Kadıköy

İngiltere temelli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı 50 semti listesini hazırladı. Time Out, dünya genelinde ziyaret edilmesi gereken ‘en havalı 50 semt’ arasında 43’üncü sırada Kadıköy’e yer verdi.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 09:20
Abone Ol google-news

Seçkin liste, Türkiye’den de bir semti barındırıyor. Dünya genelinden seçilen listede Kadıköy de 43’üncü sırada yer alıyor.

Time Out’un son sayısındaki habere göre, belirlenen liste, ziyaretçilerin ‘turist gibi hissetmeden, oranın yerlisi gibi yiyip içip takılabileceği havalı yerler’den oluşuyor.

Time Out editörlerin görüş almanın yanı sıra 15 bin kişinin katıldığı anket sonucuna göre listede 43’üncü sırada yer alan Kadıköy için “İstanbul’un Asya tarafında, Marmara Denizi’nin kıyısında bulunan Kadıköy son birkaç senede popülerlik kazandı.

Burada yüzlercesi açılan kafeler, restoranlar, yeni barlar, tasarım stüdyoları ve dükkanlar, burayı Avrupa yakasının keşmekeşinden ziyade, şehrin nasıl takıldığını daha sakin bir ortamda görmek isteyenler için gidilmesi gereken bir yer yapıyor” yorumu yapıldı.

 Listede ilk 10 

1. Embajadores, Madrid-İspanya 

2. Euljiro, Seul-Güney Kore 

3. Nueva Villa de Aburrá, 

Medellin-Kolombiya 

4. Metaxourgeio, Atina-Yunanistan 

5. Princípe Real, Lizbon-Portekiz 

6. Strasbourg-Saint-Denis, Paris-Fransa 

7. Neukölln, Berlin-Almanya 

8. Yanaka, Tokyo-Japonya 

9. Highland Park, Los Angeles-ABD 

10.Fitzroy, Melbourne-Avustralya


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler