'Sedanur'un otopsi raporunda tecavüz bulgusuna rastlandı' iddiası

DHA'nın servis ettiği haberde Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolduktan 7 gün sonra dün sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in otopsisinde tecavüz bulgusuna rastlandığı iddia edildi. Kars Valisi Rahmi Doğan, "otopsi sonuçları açıklandı" iddiasını yalanlarken, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır." dedi. İçişleri Bakanlığı da iddiayı yalanladı.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 13:26
Abone Ol google-news

<video:1090385>

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto da kullanıldı. Zehirli yılanların bulunduğu sazlık alanlarda da arama yapan ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur'a ulaşamadı.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, dün sabah saatlerinde köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu. Öldürüldükten sonra üzeri taşlarla kapatılan Sedanur Güzel'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

TECAVÜZ BULGUSUNA RASTLANDI İDDİASI

Kaybolduğu ilk günlerde öldüğü tahmin edilen Sedanur Güzel'in cesedinde sıcak ve havasız ortam nedeniyle kurtlanma oluştuğu belirlendi. Morarma kurtlanma nedeniyle vücuttaki darp izlerini tanımlayamayan uzmanlar, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünün kesin olduğu yönünde görüş bildirdi. Yine morarma kurtlanma nedeniyle kesin ölüm nedenini belirleyemeyen uzmanlar, kan, DNA ve iç organlarından örnekler aldı. Tecavüz bulgusuna da rastlandığını öne süren uzmanlar, aldığı örneklerle bunu da kesinleştirecek.

KARS VALİSI RAHMİ DOĞAN: TECAVÜZ İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Kars Valisi Rahmi Doğan, 'Sedanur'un otopsi sonuçları yayınlandı' bilgisinin doğru olmadığını belirtirken, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DA YALANLADI

İçişleri Bakanlığı, cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'e ilişkin, "Tecavüz bulgusuna dair herhangi bir veri yoktur" açıklamasını yaptı.

<haber-yatay:1090862,1090337,1088243>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler