‘İsmail Devrim’in intiharı Türkiye’nin fotoğrafıdır’

Oğluna okul kıyafeti alamadığı gerekçesiyle intihar ettiği ileri sürülen İsmail Devrim’in ölümüne ilişkin valilik ve savcılığın açıklaması tepki çekti.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 22:57
Abone Ol google-news

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Valiliği’nin, liseye giden oğluna okul kıyafeti alamadığı gerekçesiyle intihar ettiği ileri sürülen İsmail Devrim’in ölümünü  “bunalım ve psikolojik nedenlere” dayandırması tepki çekti. 

<haber-dikey:1090174>

Avukat Dr. Başar Yaltı, soruşturma devam ederken vali ve savcılığın açıklama yapmasının, soruşturmayı etkileyebileceğini söyledi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da İsmail Devrim’in durumunun “Türkiye’nin fotoğrafı” olduğunu belirtti. Aydoğan, “Özellikle yoksul aile çocukları örgün eğitimi bırakmaya başladı. Eğitim, ‘Paran varsa o da yetmez, paran kadar eğitim’ hak oldu” dedi.

<haber-dikey:1090744>

İsmail Devrim intiharı üzerine eğitimdeki çarpıklıkların bir kez daha gündeme getirdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, okullarda serbest kıyafete geçilmesi gerektiğini, tek tip kıyafetin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, “Hükümetin serbest kıyafet söylemi yalnızca çocukların başını ve bedenini kapatmaktan ibaret oldu.    

<haber-dikey:1090728>

‘Soruşturmayı etkileyebilir’

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Valiliğini’nin, babanın intiharını “bunalım ve psikolojik nedenlere” dayandırması tepkilere neden oldu. Avukat Dr. Başar Yaltı, soruşturma devam ederken vali ve savcılığın açıklama yapmasının, soruşturmayı etkileyebileceğini söyledi. Yaltı, “Türkiye’deki yoksulluğun hangi aşamaya geldiğinin örnek olması bakımından üstü örtülüyor mu örtülmüyor mu, buna dikkat etmek gerek. Burada da eğer gerçekten bir baba, bu noktaya gelip intihar etmişse tabii ki bu durum mevcut siyasi iktidarın olumsuz olarak etkilenebileceği bir durumdur ve bunun da ortaya çıkmaması için valilik, savcılık üstünü örtüyor olabilir. Valinin ön aşamada böyle açıklama yapması doğru değil. Savcılık açıklama yapabilir ama bunun için de delilleri toplamış olması gerekir. Ancak bu kadar kısa sürede deliller toplanamaz. Psikolojiktir demek için bu konuda akli dengesine ilişkin raporları var mıdır, aile, tanıklar bunu doğruluyor mu, araştırıp soruşturmadan açıklama yapılmamalıdır. Bütün bunlar araştırılmadan üstünün örtülmesi soruşturmanın gizliliğine aykırıdır.”

<haber-dikey:1091235>

<video:1091226> Protestoya gözaltı

İsmail Devrim’i intihara götüren koşulları protesto etmek İzmit’teki Fethiye Caddesi’nde bir araya gelen Halkevi üyesi 15 kişi, basın açıklaması yapmak istedi. ‘Parasız eğitim haktır’ yazılı pankart açan grubu polis ekipleri, Kocaeli Valiliği’nden izin alınmadığı için uyardı. Uyarıları dikkate almayan gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polisler, 4’ü kadın 15 kişiyi gözaltına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler