Altıparmak: Hakikati aramak için...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğretim üyesi ve insan hakları üzerine çalışmaları ile bilinen Dr. Öğretim Üyesi Kerem Altıparmak üniversiteden istifa etti.

Yayınlanma: 24.09.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

 

‘Veda yazısı’ ile istifasını duyuran Kerem Altıparmak, “Dayanamayıp, yenik düştüğüm için değil tam tersine hakikati daha özgürce savunabilmek için bilime daha yakın olabilmek için üniversiteden ayrılıyorum” dedi. Altıparmak istifasına ilişkin “Ben ‘daha iyi bir iş bulduğum’ için değil, üniversite emekli olmayı hayal ettiğim yerin çok gerisine düştüğü ve hatta artık üniversite sayılamayacağı için ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1092021>

27 yıldır içinde bulunduğu SBF’ye veda eden Altıparmak, istifasına ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Altıparmak, “İnsan Hakları Merkezi’ni kurup hayata geçirmiştim. Son süreç birçok insanın buradaki bütün varlığımızı anlamsızlaştıran mekanizmaya çevirdi. Gerçek anlamda üretmemizi engelleyen bir sürece dönüştü” dedi. Ankara Üniversitesi’nde Rektör Erkan İbiş yönetimine ilişkin ise Altıparmak, “Erkan İbiş’in meselesinde değilim. Ankara Üniversitesi’ni çok kötü ve yanlış yönetti. Ama bu sadece bir kişinin yapacağı iş değil. Buradaki atmosferde de sorun var. Benim rahatsızlığım içinde bulunduğumuz üniversite ortamının bütününe. Birçok insan aynı şeyi hissediyor, ‘lanet olsun’ diyerek çalışmaya devam ediyor” diye konuştu. Altıparmak istifasının ardından yoluna araştırmalarına devam ederek, danışmanlık yaparak ve avukatlık yaparak devam edeceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler