Acılı anneye asker desteği

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Sınar adına hazırladığı künyeyi anne Muazzez Sınar’a teslim etti

Yayınlanma: 23.08.2014 - 14:24
Abone Ol google-news

16 yaşındaki sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Deniz Sınar’ın annesi Muazzez Sınar, oğlunu eline kına yakarak, cenaze töreninde davul çaldırarak uğurlamıştı. Anne Sınar’ın, cenaze töreni sırasında ağıt yakarken kullandığı ‘Ben oğlumun düğün kınasını yakıyorum, asker kınasını yakıyorum’ şeklindeki sözleri üzerine Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Deniz Sınar adına bir asker künyesi hazırlattı. Künye, bir subay tarafından anne Muazzez Sınar’a teslim edildi.



22 yaşında trafik canavarına kurban giden Deniz Sınar’ın yaşamöyküsü, cenaze töreninde yaşananlar ve acılı annesinin feryatları on binlerce insanı derinden etkiledi. Anne Sınar’ın, cenaze töreni sırasında oğlunun eline kına yakması ve bu kınayı onun düğününü, askerliğini düşünerek yaktığını söylemesi Ankara’da da yankı buldu. Anne Sınar’ın acısına medya üzerinden tanık olan Milli Savunma Bakanlığı, taziye dileklerini iletmek üzere Mezitli Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ali Osman Yaylar’ı görevlendirdi. Yaylar’ı asker selamı vererek karşılayan Muazzez Sınar, oğlu Mehmet Deniz Sınar adına hazırlanmış asker künyesini ve plaketi aldığında gözyaşlarına boğuldu. Sınar, “Benim oğlum gitti. Ben katillerin bulunmasını, yakalanmasını istiyorum. Adalet istiyorum” diye haykırdı.



Binbaşı Yaylar, Muazzez Sınar’ın, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Osman Ünlü ile telefonla konuşmasını da sağladı. Tümgeneral Ünlü, anne Sınar’a başsağlığı dileklerini iletti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler