Abdocan davası sil baştan... Ailesi davada yalnız kaldı

Gezi Direnişi sırasında Hatay’ın Antakya ilçesinde 2 Haziran 2013’te gaz fişeğiyle başından vurularak yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasına, Yargıtay’ın bozma kararının ardından dün yeniden başlandı.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 23:29
Abone Ol google-news

Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan polis memuru Abdullah Kuş’a ilk yargılamada, “Kastın aşılması suretiyle adam öldürme” suçundan 13 yıl 4 ay hapis verilmişti.
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanan davada, mahkeme heyeti sanığa, savunmasını hazırlaması için süre vererek, davayı erteledi. Cömert ailesinin avukatlarından Tacettin Çolak duruşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, Yargıtay’ın bozma kararında Gezi’nin “şiddet eylemleri” olarak değerlendirildiğine dikkat çekti. Yeniden yargılamayla birlikte sanığın “bilinçli taksirle adam öldürme” suçundan ceza alacağını söyleyen Çolak, sanığa verilen cezasının hafifletilmeye çalışıldığını belirtti.

Bozma kararı siyasi

Çolak, “Bu davada Yargıtay mevcut siyasi iklimin etkisinde ve yönlendirmesiyle bozma kararı vermiştir. Bozma kararında, Gezi Olayları denen şiddet eylemlerini bastırmak için polis gaz atışı yapmıştır denilerek, ‘kasten adam öldürme fiilini bilinçli taksirle öldürmeye’ çevirmiştir.

Gezi meşru bir eylemdi

Gezi olayları son derece meşru ve haklı talepler uğruna gündeme gelen demokratik bir tepkidir.Yargıtay sanığı cezasız bırakmak için bu bozma kararını vermiştir. Mahkeme ise eski kararında direnme cesaretini dahi göstermemiştir. Ülkemizde hukukun getirildiği açmazın resmidir bu karar. 19 Kasım’da da adaletli bir karar çıkmayacaktır.”     


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler