Maltepe'de, çocuklarını öldüren babaya ilişkin takipsizlik kararı

Maltepe'de iki çocuğunu vurduktan sonra yaşamına son veren babanın davasına ilişkin takipsizlik kararı verildi.

Yayınlanma: 28.09.2018 - 18:19
Abone Ol google-news
<video:1097046>

<haber-dikey:904740>

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Maltepe'de 2 çocuğunu öldüren ve yaşamına son veren Ali Yardım (29) ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, babanın çocuklarını ve kendini vurduğu, eylemde başkalarının dahli ve kusurunun bulunmadığı kaydedildi.

"BAŞKALARININ KUSURU YOK"
İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcılığı tarafından verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair olan kararda şu ifadelere yer verildi:
"Boşanma süreci ve çocukların velayeti ile ilgili sıkıntı yaşayan baba Ali Yardım, eşi Dilek Yardım ile barışmak için çaba sarf etti, ancak başarılı olamadı. Şiddete başvurdu ve uzaklaştırma kararı aldırıldı. Olay günü Ali Yardım evde alkol aldı ve yaşadıklarının da etkisiyle bunalıma girdi. Saat 17.45 sıralarında evindeki av tüfeği ile iki çocuğunu öldüren Ali Yardım, daha sonra eşi Dilek Yardım'ı arayıp çocukları öldürdüğünü söyledi. Ali Yardım aynı tüfekle de intihar etti. Savcılık olayın üçüncü şahıs tarafından gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde durarak araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda tüm delilleri değerlendirerek eylemin cinnet getiren babanın çocuk ve kendini vurması şeklinde gerçekleştiğini tespit etti. Elif Mina Yardım (4) ve Miray Hira Yardım'ın (2) öldürülmesi eyleminin şüphelisi Ali Yardım'ın da ölmüş olması nedeniyle takipsizlik kararı verildi.

Şüphelinin silahla kendini vurarak intihar eyleminde bulunduğu, başkalarının kusuru bulunmadığı belirtilen takipsizlik kararında, herhangi bir kimse hakkında kusur bulunulmadığı kaydedildi.

Ali Yardım'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler