Erdoğan'dan Almanya'ya Mesut Özil sitemi: İsim vermeden geçemeyeceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Köln Merkez Camii açılış töreninde konuştu. Erdoğan Almanya'da yaşayan Türklerin çifte vatandaşlıklarının iptal edilmesine ilişkin "Alman gelse bu fakir ona ikinci vatandaşlık verir" diye konuştu. Erdoğan, "Almanya' doğmuş büyümüş Mesut Özil'imizle İlkay (Gündağan'la) fotoğraf çektik diye kendisini dışladılar" ifadelerini de kullandı.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 18:07
Abone Ol google-news

<video:1097873>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köln'deki Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Camisi'nin açılışında konuştu.

Erdoğan, "3,5 milyon soydaşımız, vatandaşımız var burada. Önlerini açsalar, onlar da çifte vatandaş olarak Almanya'da bulunsa ne olur sanki? Çifte vatandaşlık verilse buradaki duruşları farklı olur. Sicili sağlamsa çifte vatandaşlık neden verilmesin? Bizim böyle bir sorunumuz yok. Türkiye'de yaşayan Almanlara çifte vatandaşlık veririz. Alman gelse bu fakir ona ikinci vatandaşlık verir." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bu protestolara rağmen pek çok Alman siyasetçi projeyi tescil etti, DİTİB'in ve Türk toplumunun yanında yer aldı. Ben kendilerine bir cumhurbaşkanı olarak tekrar teşekkür ediyorum. Aynı şekilde caminin yapımına, bu şehirde yaşayan farklı dinlerden, kültürlerden dostlarımız da güçlü destek verdi."

"ORTAK MENFAATLERİMİZE ODAKLANMAMIZ GEREKTİĞİNİ VURGULADIM"

"Hamd olsun kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. Gerek Steinmeir ile gerek Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık.

Bazı fikir ayrılıklarını bir kenara koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerektiğini vurguladım. Terör örgütleriyle mücadeleden, mülteci krizine, Suriye'deki çatışmalardan ticaret savaşlarına kadar her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz.

Bu işbirliğinin faydalarını herkesten önce Almanya genelinde yaşayan 3,5 milyonu aşkın insanımızın hissedeceğine inanıyorum. Yeni dönem siz kardeşlerimiz için de daha huzurlu ve özgür günlere vesile olacaktır."

"GÖNÜL İSTERDİ Kİ VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI DA BURADA OLSUN"

"Bugün burada federal valinini de olmasını işsterdim aslında kendisi de katılmayı istiyordu. Ancak bir iletişimsizlik oldu. Belediye Başkanı da vali de bu projeye destek verdi. Gönül isterdi ki bugün ikisi de burada olsun ve bir konuşma yapsınlar. Ama bir başka etkinlikte başka bir vesile ile inşallah mümkün olacaktır."

"İSLAMİ TERÖR KAVRAMI YANLIŞTIR"

Bir yanda DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken, diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor. Bugüne kadar en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri, islamist ve cihadist gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor. Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun. Teröre bulaşan, şiddete buluşan, Müslümanların canına kast eden hiçbir yapının, İslamla Müslümanlıkla bizim inancımızla bağımız yoktur. Burada açık ve samimi bir şey söyleyeceğim. Hristiyan terörü, Musevi terörü nasıl yanlışsa; İslami terör kavramı da yanlıştır hatalıdır.

Bu tür yanlışları kullananlar kesinlikle iyi niyetli değildir. Bugüne kadar hiç kimsenin dinimizi istismar etmesine sessiz kalmadık. DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine nasıl karşı durmuşsak, bu tarz ifadelerle inancımızın lekelenmesine karşı çıktık. Biz terör örgütleri arasında asla ayrım yapmadık. Berlin'de pazar yerinde sivilleri katleden DEAŞ'lı caniler neyse, iki ay önce Bedirhan bebeği annesiyle beraber şehit eden PKK'lı katiller de odur.

<video:1097870>

"HANIMLARIN AYAĞINI CAMİDEN KESİYORLAR"

"Bu mübarek çatı altında insanların etnik kökenlerinin, derilerinin, renklerinin, dillerinin, Avrupalı ve Afrikalı oluşlarının da hiçbir önemi yok. Camilerimiz vahdetin de nişanesidir. Bütün camilerimiz ibadet mekanı olmalarının yanı sıra aynı zamanda birer eğitim, öğretim yuvasıdır. Asırlardır camiler, hem çocuklarımız kuran öğrendiği birer mektep, hem dini ilimlerin okutulduğu birer medrese, hem de vaazlarla her yaştan kadın erkeğin maneviyatını geliştirdiği eğitim merkezi olmuştur.

'Cuma namazına gelemezsin. Bayram namazına gelemezsin' Hanımların ayağını camilerden kesiyorlar. Ya niye gitmesin? Gidecek, hanımlar da yerini alacak ki camilerimizin asıl anlamı güç bulsun. Gayri müslim dostlarımızın buraya gönül rahatlığıyla gelmelerini temin etmeliyiz. Onlar da gelmeli. "

"FETÖ'nün okullarında kaliteli öğrenciler yetişiyormuş. O pilotlar da çok kaliteliydi. Omuzları çok kalabalıktı. Ama o omzu kalabalıklar benim milletimi bombaladılar"

MESUT ÖZİL SİTEMİ

"Artık isim vermeden geçemeyeceğim. Sonra bana darılır. Almanya'da doğup büyümüş Mesut Özil'imiz, İlkayımız'la bir fotoğraf çektirdik diye kendisini bu toplumda dışladılar. Alman milli takımına kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını, ben onun cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. Hatta bir keresinde de Münih'te Türkiye Almanya maçını seyrediyoruz şansölye ile birlikte. O gün Mesut Türkiye'ye bir gol attı. Şansölye ile beraber alkışladık. Türkiye'ye gol attı, ama ben de alkışladım. Sporun güzelliği de bu zaten. "Yahu Mesut napıyorsun kendi takımına gol attın" demedik. Tabi bu yapılan şık değil. Burada Mesutumuzun yanında yer alanlar olmadı değil. Teşekkür ediyoruz. Ama isterdik ki bu ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak tavır alınsın."

<haber-yatay:1094658,1066816,1065352,1059901>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler