'3'ü bir arada uygulaması'na günde 95 bin başvuru

Kimlik kartı, ehliyet ve pasaport işlemlerine günlük ortalama 95 bin başvuru alınırken, bu sayı dönem dönem 120 bine kadar çıkıyor.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 10:01
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ehliyet ve pasaport işlemleri, 2 Nisan 2018 itibarıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yapılan yeni düzenlemenin ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, işlemler sırasında parmak izin alınan vatandaşların sahtecilikten dolayı mağduriyet yaşamalarının engellenmesi amacıyla biyometrik verilerin sorunsuz bir şekilde alınması için yoğun mesai harcadı.

İzler sahteciliğe karşı kontrol ediliyor

10 parmak düz basım ve çevirmeli parmak izi alımlarında alınan izlerin sırasının kontrolü yapıldı. Yeni düzenleme, kimlik kartı, ehliyet ve pasaport işlemlerinden herhangi birisi için verilecek parmak izinin, diğer işlemlerde de kullanılmasına imkan tanıdı. Böylece vatandaşların her bir işlem için ayrı ayrı parmak izi vermesinin önüne geçildi.

Parmak izi alınan bir kişinin, daha sonra yapacağı başvurular sırasında sadece parmak izinin doğrulanmasıyla işlemini tamamlamasının ve çevirmeli izler ile kriminal olay yeri inceleme sonucunda kişinin kimlik tespitinin yapılmasının, alınan bu izlerinin sırasına ve düz ya da çevirmeli alınıp alınmadığına bağlı olduğu bildirildi. İşlemler sırasında alınan her bir parmak izinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün veri tabanındaki tüm parmak izlerine karşı mükerrerlik kontrolü yapıldıktan sonra ilgili belgenin üretimine onay verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler