Taksim'deki dehşetin sanıklarına 44 yıl

Taksim'de, kaçırdıkları kadına tecavüz eden ve arkadaşını bıçakla yaralayan iki zanlıya toplamda 44 yıl hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 02.10.2018 - 21:11
Abone Ol google-news

Taksim’de 21 Ocak 2017’de iki kadından birinin bıçaklandığı diğerin ise kaçırılıp tecavüze uğradığı olayla ilgili davanın karar duruşması dün görüldü. Tutuklu sanıklardan Engin Kayıran 24 yıl, Dursun Aydemir ise 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Raporu reddetti

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanıklar Kayıran, Aydemir ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı raporunun dosyaya girdiğini belirterek raporda sanık Kayıran’ın DNA’sı ile olay yerinden elde edilen yırtık külotlu çorap üzerindeki meni lekesinin birbiriyle uyumlu olduğunu söyledi. Sanık Kayıran ise rapora itiraz ederek raporu kabul etmediğini söyledi.

Kararı açıklayan mahkeme heyeti sanık Kayıran’a, “Nitelikli cinsel istismar” suçundan 18 yıl, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan ise 6 yıl olmak üzere 24 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Aydemir’e ise “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18 yıl ceza verdi. Sanık Aydemir’e bu suçtan verdiği cezada indirim yapılarak 15 yıla düşürdü. Heyet, sanık Aydemir’i “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 5 yıl hapis cezası verdi. Aydemir, 20 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler