Gazeteciye saldırıya ödül gibi ceza

Can Dündar’a düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan NTV muhabiri Şenkal’ın yaralanmasına ilişkin davada karar çıktı. Şenkal karara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 02.10.2018 - 22:30
Abone Ol google-news

Gazetemiz eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a 6 Mayıs 2016’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucunu NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın yaralanmasına ilişkin davada karar çıktı. Sanık Murat Şahin’e “Kasten yaralama” suçundan 4 bin 500 TL para cezası verilirken, “Ruhsatsız silah taşımak” suçundan ise sanığa 10 ay hapis ve 500 TL adli para cezası verildi. Sanığa verilen para cezaları ise 20 takside bölündü.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar Sabri Boyacı ve Habip Ergün Celep katılmazken, sanık Murat Şahin ve müşteki Yağız Şenkal hazır bulundu. Önceki savunmalarını tekrar eden Şahin, “Can Dündar’ın avukatlarının duruşmaya katılması şüphe uyandırmaktadır. Beraat etmek istiyorum” dedi. Sanıktan şikâyetçi olduğunu belirten Şenkal ise, “Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

İki sanık beraat etti

Mahkeme verdiği kararda saldırıyı azmettirdiği öne sürülen sanık Habip Ergün Celep’in ve olayda kullanılan silahı temin ettiği belirtilen Sabri Boyacı’nın üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde elde edilemediğini, suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirterek, tüm suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Sanık Murat Şahin’in ise Yağız Şenkal’a karşı basit tıbbi tedavi ile giderilebilecek, kasten yaralama suçunu, Can Dündar’a karşı kasten yaralama suçlarını işlediği iddiasıyla eylemlerinden ayrı ayrı cezalandırılması talebi ile kamu davası açıldığının belirtildiği kararda sanığın eyleminin bir bütün halinde silahla yaralama suçunu oluşturduğu, sanığın tamamlanan yaralama eyleminin yanı sıra teşebbüs aşamasında kalan eylemi nedeniyle ayrıca cezalandırılamayacağı kaydedildi.

Mahkeme sanık Şahin’e, sanığın kişiliği, suçun işleniş şekli, meydana gelen zarar, kastın ağırlığını dikkate alarak ve iyi hal indirimi uygulayarak 4 bin 500 TL adli para cezası verdi. Sanığın daha önce hakkında başka suçtan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğinden, hükmün açıklanması geri bırakılmadı. Şahin’e “Ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 10 ay hapis ve 500 lira adli para cezası verildi.

‘İtiraz edeceğim’

Karara tepki gösteren Yağız Şenkal ise “Adliye önünde adam vurmanın bedeli 4 bin 500 TL para cezası. Hastane masrafım daha çok tuttu. Karara itiraz edeceğim” dedi. Adliye önündeki silahlı saldırı davası sonuçlandı.

Can Dündar da Twitter hesabından “Türkiye’de bir gazeteciye silah sıkmanın cezası nedir? BERAAT. Ya saldırgan, yanlışlıkla diğerini yaraladıysa? 4500 TL. (“Durumu yok” diye onu da 20 taksite bölmüş). Tek ceza alan, kocasını kurtaran kadın. Ölmemiz mi gerekiyordu?” diye tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler