Küçük cami direnişte

Erdoğan’ın talimatıyla inşa edilen Çamlıca Camii’nin yakınındaki mahallede yıkım sürüyor. Camilerinin yıkılmamasını isteyen halkın nöbeti de...

Yayınlanma: 03.10.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

Bir yanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünsün” talimatı ile yaptırdığı Çamlıca Camii, bir tarafta ise molozlar arasında sıkışan Kirazlıtepe mahallesi... Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri polis eşliğinde dün sabah erken saatlerde mahalleye giderek Esentepe Camisi’nin elektirik ve suyunu kesmek istedi. Mahalle sakinleri ekiplere “Cami yıkılır mı? Bu cami kimin camisi? Nerede namaz kılacağız? Yazıklar olsun” diye tepki gösterdi. Ekipler ile yurttaşlar arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Bölge sakinleri cami hoparlöründen “Belediye zabıta ekipleri burada. Birazdan ekipler camimizi yıkabilir. Bütün Kirazlıtepe halkını acilen Esentepe Camii önüne bekliyoruz” çağrısı yaptı.

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm İmar ve Güzelleştirme Derneği yöneticisi Yakup Ors bu anonsun ardından sokağın tüm elektiriğin kesildiğini anlattı.
Ors “Halkı sindirmeye çalışıyorlar. Yaşam alanlarını yok ederek halkı bezdirmek istiyorlar. En yakın cami 1 km uzaklıkta. Toplanma alanlarını yaşam alanlarını daraltıyorlar” dedi. Tüm gün gerginliğin sürdüğünü belirten Ors ekiplerin akşama doğru dağıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler