Dilek Dayar için basın açıklaması: Sorumlular neden soruşturulmuyor?

İstanbul Sirkeci'de bulunan PTT Merkez Binası’nın restorasyon yapımında iskeleden düşerek yaşamını yitiren 23 yaşındaki restoratör Dilek Dayar için İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 03.10.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle tarihi Sirkeci postanesinin restorasyon işi sırasında iskeleden düşerek iş cinayetine kurban giden 23 yaşındaki restoratör Dilek Dayar için İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Dayar'ın ailesi tarafından soruşturma sürecine dair bilgi verilirken iş cinayetlerinde cezasızlığa dikkat çekildi.

Basın açıklamasını Dilek Dayar'ın kuzeni Gülbahar Kavcu okudu. Açıklamaya HDP Milletvekilleri Erkan Baş ve Hüda Kaya da katıldı.

'SORUMLULAR NEDEN SORUŞTURULMUYOR'

Dayar ailesinin Avukatı Sevgi Evren Körğlu, “Soruşturmayı yürüten savcılık ve hakime şu soruyu sormak isterim. Asıl gerçekler ortada olmasına, iskeleyi kuranlar dosya kapsamında belli olmasına ve iskelenin yasal hükümlere aykırı bir şekilde kurulduğu ve denetlendiği ortada olmasına rağmen sorumlular neden soruşturulmuyor, tutuklanmıyor. Bu dava bu kadar zamana kadar halen neden açılmıyor? Bu nedenle hem İmran Karadeniz’in hem de diğer sorumluların aynı şekilde soruşturma kapsamına alınmasını talep ettik” dedi.

'ŞİRKET VE PTT KAZAYI ENGELLEMEK İÇİN HİÇBİR ÖNLEM ALMAMIŞTIR'

Açıklamayı yapan Dayar’ın kuzeni Gülbahar Kavcu, soruşturma dosyası kapsamı ve bilirkişi raporlarının sonucunda gerekli iş sağlığı ve güvenlik tedbirlerin alınmadığını aktararak, “Raporda; şirketin bir ortağı Adnan Karadeniz asli kusurlu sayılmış ve diğer ortak İmran Karadeniz tali kusurlu sayılarak serbest bırakılmıştır. Adnan Karadeniz, asli kusurlu sayıldığı halde tutuklanmasına yönelik bir işlem yapılmamıştır. Arkadaşımızın hayatına mal olan ihmaller zinciri göstermiştir ki gerek şirket sahipleri gerekse ihale veren ana kurum olarak Karacan Grup ve PTT yönetimi bu kazanın yaşanmasını engellemek adına hiçbir önlem almamışlardır. Bu sebeple, İmran Karadeniz’in serbest bırakılması ve diğer sorumluların soruşturmaya dahil edilmemesi kabul edilemez” dedi.

Hüda Kaya, "Dilek'in ölümüne sebep olan patronlar bırakın tutuklanmayı ellerini kollarını sallayarak suç üretmeye devam ediyorlarken yaşama koşullarına itiraz eden, insanca yaşamak istiyoruz diyen, verdikleri emeklerin karşılığını talep eden işçilerimiz şu anda cezaevindeler veya yüzlercesi işten çıkarılmış durumdalar" diye konuştu.

Erkan Baş ise, "Türkiye'de özellikle son yıllarda devam eden ülkemizin işçi cehennemi haline dönüştürüldüğü tablonun bir yansıması.Pek çok kardeşimiz sadece ve sadece evine ekmek götürebilmek için eşinin, ailesinin, çocuğunun geleceği için çalışmak zorunda olduğu iş yerlerinde hayatını kaybediyor. Yaşayanlar için de cehenneme dönen bu ülke patronların kar hırsı için kaybettiğimiz işçilerin arkasından ağlamak zorunda kaldığımız bir ülkeye dönüştü. Bu ülkede yaşayan tüm emekçi ve işçiler için kavga etmeye devam edeceğiz. Bu adaletsizliğe son vereceğiz" dedi.

Açıklama sırasında sık sık "iş kazası değil, iş cinayeti" sloganları atıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler