Cumartesi Anneleri: Soylu’yu muhatap kabul etmiyoruz

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği haftanın söyleşisi etkinliğine bu hafta Cumartesi Anneleri’den 3 temsilci katıldı.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 12:58
Abone Ol google-news

İlçe binasındaki söyleşiye katılan Hasan Ocak’ın ablası Maside Ocak, Fırat Tepe’nin kız kardeşi Ayşe Tepe ve Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gözaltında kaybedilenleri katledenleri bulmasını istiyoruz” dediler.

Mikail Kırbayır, kardeşi Cemil’in gözaltına alınıp askeri hapishanede tutulurken ‘firar’ açıklaması ile katledildiğini belirterek, “Ne yazık ki o günden bu yana 16 hükümet geldi, 16 iktidardır, ortaya çıkardığımız failler yargılanmadı” dedi.

Ayşe Tepe, 705 haftadır toplandıkları Galatasaray Meydanı’nın kapatılmasına tepki gösterdi ve “699 hafta toplandık, 700. hafta engel oldular, şimdi 706. kez bir araya geleceğiz. Biz o meydanda kayıplarımızı anıyoruz. Meydan bizim için kardeşimiz, anamız,babamız, oğlumuz demek, biz orada alkış eylemi bile yapmıyoruz. Sessizce acımızı paylaşıyoruz, sistem suna engel oluyor. Kararı alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu muhatabımız değildir, muhatabımız Sayın Erdoğan’dır” diye konuştu.

Maside Ocak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında, “Artık gözaltındaki kayıplar benim ve kabinemin sorunudur” dediğini hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan sözünde durmasını istiyoruz. Kendisi BM’de kişilerin yaşam hakkının korunması sözleşmesine tamam dediği halde hala imza atmadı. Türkiye, uluslararası sözleşmelerdeki ilgili maddelere uymalı. Biz Cumartesi eylemleri ile gözaltına alınıp katledilme ihtimali olan yurttaşlarımızın yaşamasını sağladık, çünkü gözaltından salıverilen kardeşlerimiz, ‘Gözaltında, şimdi sizi kaybederdik ama cumartesi annelerine dua edin’ dediklerini bizlerle paylaştı. Biz toplumun kanayan yarasını gündemde tutuyoruz” dedi.

 

Değerlendirme konuşması yapan Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin “Türkiye’nin alnında kara leke olarak duran gözaltında kaybolan yurttaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız, bu bir siyasi parti meselesi değil, tüm Türkiye’nin sorunudur” diyerek söyleşiye katılanlara teşekkür etti. Etkinliği düzenleyen Basın Halkla İlişkiler Komisyonu’nun Başkanı Fatma Öncü ile ilçe sekreteri Süleyman İşler de Kırbayır, Tepe ve Ocak’a Kadıköy ilçesi adına birer teşekkür mektubu verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler