Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na: Sen ne anlarsın ezandan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte din görevlileriyle buluştu. Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 14:54
Abone Ol google-news
<video:1102340>

Erdoğan'ın açıklmalarından satırbaşları şöyle:

(Batman'daki 7 şehit) Bu olaylar bizim hırsımızı artıyor. Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız.

40 bin kişilik bir ordu. Bu asla hafife alınamaz. Acaba, biz inancımızı bu ülkede yaşamak ve yaşatmakta niye başarılı değiliz sorusunu kendimize sormamız lazım. Kendimizi check etmemiz lazım. bir yerde bir eksiğimiz var.

<haber-dikey:1101844>

Çocukluğuma doğru gittim, halkın en çok güvendiği kimlerdir diye sorduğumuzda muhtardır. Peki, şimdi bu bağlar niye koptu? Bu bağları yeniden tesis edemez miyiz? Bunun üzerinde biraz çalışmamız gerekiyor diye konuşuyorum.

BÜTÜN CAMİLERİMİZİN KAPILARI AÇIK OLMALI…

Rahmetli babam her akşam beni camiye götürdü. Bu konularda bizim ailelerle münasebetlerinin de sıcak ilgilerle tahsis edilmesi lazım. Hanım hocaların annelerle ilişkilerini geliştirmesi lazım. Sadece hocayım önümdeki öğrenciye ders vereyim yeterli değil. Aynı şekilde imam ve müezzinler için caminin kapısını açıp kapatmak için orada değil. Bütün camilerimizin kapılarının açık olması gerekir. Hocalarımızın imam müezzin beraber iş bölümüyle kapıların açık olmasını sağlaması lazım. Çünkü bu milletin eninde sonunda toplanacağı yer camilerdir. Ancak bunu sevdirmemiz başarmamız azım. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.


"BUNLARI İSLAM DİYE GÖSTEREN ZİHNİYETLER VAR"
(Bazı yerlerde kadınların camiye alınmaması) Almanya'daki konuşmamda kadınlar camiye gelmelidir diye orada konuşmamda değindim bugün de Türkiye'de üst düzey yönetici hanımefendi bundan çok mutlu olduğunu Anadolu'da cenaze sebebiyle bir merasime katıldım bizi camiye sokmadılar dedi. Ben bayan arkadaşlarla beraber caminin dışında bir yerde birlikte namaza iştirak ettik dedi. Çok ilginçtir. Hala bu çirkin geleneklerle bunları İslam diye gösteren zihniyetler var. Bizim bunlardan kurtulmamız lazım.'


Bu milletin er veya geç sığınacağı en önemli yer camilerimizdir. Bunu sevdirmemiz başarmamız onlar da sizin göreviniz. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Camilere kadınlar giremez diye bir ayet mi, hadis mi var? Kim hangi kafayla bunu yapıyor? Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım. Bunu başta Diyanet İşleri Bakanı'nın yürütmesi lazım. Bunları aşağız, yıkacağız. Çünkü çok garip şeylerle karşı karşıya kaldık. Bu yasakları getirenler niye getirdiklerinin de farkında değiller. Çocukların ayaklarını camilere alıştıracağız, hanımların ayaklarını camilere alıştıracağız. Cami Müslümanların cem olduğu yerdir.


KILIÇDAROĞLU  ELEŞTİRİSİ 

Şimdi çıkmış ezandan Kur'an'dan bahsediyor. Sen ne anlarsın ezandan Kur'an'dan? Sadece milleti aldatmak için bir taraftan ezan Kur'an diyeceksin. Onunla onu bir araya getirme. Zaman zaman cenaze namazlarında görünme suretiyle bu milleti aldatmaya kalkma. Bu kadar güçlü parti olacaksın kapatılmakla karşı karşıya kalacaksın. Bunu yaşadık. Camilerin ahırlara çevrildiği belgeleri elimizde var.' Şiire bak 'Ey Samsun'da karaya çıkan ilah merhaba.' Gidip abuk sabuk ifadelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in istismar edildiği dönemlere de tanıklık ettik.


"TEKNOLOJİK İMKANLAR İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR"
Teknolojik imkanlar insani ilişkilerimize büyük zararlar veriyor. Bir çoğumuzun televizyona telefona ayırdığı zaman eşine anne babasına ayırdığı zamanı aşabiliyor. Dini yaşantımız da bu süreçten etkileniyor. FETÖ ve DEAŞ gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeni, manevi boşlukların ilgili kurumlarımız tarafından doldurulamamasıdır. Camilerimiz sürekli açık kalmalı.

FETÖ ve DEAŞ gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeni, manevi boşlukların ilgili kurumlarımız tarafından doldurulamamasıdır.  Birileri aramızdaki farkları kaşıyarak komşuyu komşuya kırdırdı. Müslüman aynı delikten ikinci kez ısırılmaz. Aramızdaki çürük elmaları temizlememiz lazım.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler