Dev-Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, DİSK Genel Merkezi önünde gözaltına alındı

Dev-Yapı-İş, genel başkanları Özgür Karabulut'un gözaltına aldığını açıkladı. Karabulut''un üçüncü havalimanı işçilerinin eylemi nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 20:23
Abone Ol google-news

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev-Yapı-İş) Genel Başkanı Özgür Karabulut, akşam saatlerinde DİSK Genel Merkezi önünde gözaltına alındı.

 

<haber-dikey:1102483>

Sendikanın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Sendikamız Genel Başkanı Özgür Karabulut bugün akşama doğru DİSK binası önünde gözaltına alınmıştır. 3. havalimanı işçilerinin direnişi ile ilgili gözaltına alınan başkanımızın ve tüm tutuklu işçilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” denildi.

 

 <haber-dikey:1100316>

Sendikamız Genel Başkanı Özgür Karabulut bugün akşama doğru DİSK binası önünde gözaltına alınmıştır. 3.havalimanı işçilerinin direnişi ile ilgili gözaltına alınan başkanımızın ve tüm tutuklu işçilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz pic.twitter.com/2iOmzgTLvJ

— DİSK/ Dev Yapı-İş (@devyapi_is) 4 Ekim 2018

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Asıl suçlular, iş cinayetlerine, ödenmeyen maaşlara, tahtakurularına göz yumanlardır
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanı’nın gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamanın tam metni şöyle:
 
"İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde kölece çalışma ve yaşama koşullarını protesto eden işçilere dönük baskı ve şiddet devam ediyor. Bugün tutuklanan 6 işçiyle birlikte tutuklu işçi sayısı 34’e yükselirken, DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanımız Özgür Karabulut da DİSK Genel Merkezi çıkışında gözaltına alındı.
 
Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, iş cinayetlerinde katledilen, maaşları doğru düzgün ödenmeyen, bedenleri tahtakurularına yem edilen 3. Havalimanı işçilerinin haklı mücadelesini yürütmüştür. Sendikasının ve inşaat işçilerinin kendisine verdiği sendikal görevleri yerine getirmiştir. Bir sendika Genel Başkanının bu görevlerini yapması suç olamaz. İki haftadır sendikal faaliyetlerini sendika genel merkezinde sürdüren Dev Yapı-İş Genel Başkanının bu biçimde gözaltına alınması yaptığı faaliyetleri kriminalize etmeyi amaçlamaktadır.
 
İnşaat işçilerinin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmak, sendikamız genel başkanının suçu değil, görevidir. Asıl suç olan, bu görevi yerine getirmesini engellemektir.
 
Asıl suçlular, iş cinayetlerine, ödenmeyen maaşlara, tahtakurularına göz yumanlardır.
 
Asıl suçlular, işçilerin her biri “suç duyurusu” niteliğinde olan taleplerine kulaklarını kapatanlar, patronları değil işçileri tutuklayanlardır.
 
Asıl suçlular, işçilerin kölelik düzeni şartları altında çalışmalarına cevaz veren devletin yetkili kurumlarıdır, Çalışma Bakanlığıdır.
 
İşçilerin taleplerini önce gaz bombalarıyla, TOMA’larla; şimdi de gözaltılarla, tutuklamalarla, yalanlarla bastırmak isteyenler, sadece inşaat işçilerini değil; ülkede emeğiyle geçinen her bir işçiyi hedef almıştır. Yaşanan gözaltı ve tutuklamalar tüm bir işçi sınıfına dönük saldırılardır.
 
Gözaltına alınması ve tutuklanması gereken insanca çalışma ve yaşama koşulları talep eden işçiler değil, işçileri kölece şartlar altında çalıştıran patronlardır! Yapılması gereken, gözaltına alınan ve tutuklanan tüm inşaat işçileri derhal serbest bırakmak, işçilerin tüm taleplerini karşılamak ve insanlık dışı koşullarda işçi çalıştıran işverenler hakkında etkin bir soruşturma başlatmaktır!
 
Çerkezoğlu, sosyal medya hesabından da Karabulut’un gözaltına alınması ile ilgili açıklama yaparak “İnşaat işçilerinin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmak, sendikamız genel başkanının suçu değil, görevidir. Asıl suç olan, bu görevi yerine getirmesini engellemektir!” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler