Küçük camiye şafak baskını

Yıkıma tepki gösterenlere biber gazı sıkıldı, 2 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 22:03
Abone Ol google-news
<video:1101855>

İstanbul’da Çamlıca Tepesi’nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe mahallesinde Esentepe Camii’ni yuttu. Cami önceki gece sabaha karşı 04.00’da polis barikatı eşliğinde yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren bölge sakinlerine biber gazı sıkıldı. 2 kişi gözaltına alındı. Bölge sakini Ali Bayram Kot “Gözleri hiçbir şey görmüyor. Halkın direncini gördükleri için gece yarısı yıktılar” dedi.

<haber-dikey:1101673>

Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri polis eşliğinde önceki gün mahalleye gelerek caminin elektrik ve suyunu kesmek istemiş ancak bölge sakinlerinin tepkisiyle karşılaşmıştı. Gerginliğin ardından zabıta ekipleri ve polis önceki gece sabaha karşı mahalleye gitti. Polis barikatı kuruldu ve cami polis eşliğinde yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren bölge sakinlerine ise polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. 2 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri yıkımın ardından serbest bırakıldı.

‘Villa yapacaklar’

Eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “Bu bölgeyi ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında denize nazır villalarla donatmak istiyorlar. AKP’li belediye ve bakanlık, ‘İmar Barışı’ kapsamında yapılan başvuruları kabul etmesine rağmen, son bir ayda tutum değiştirdi”  ifadelerini kullandı.

Türkmen: Yenisi inşaa edilecek

AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, caminin depreme dayanıklı olmadığını, 30 yılın üzerinde eski bir cami olduğunu ve kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapmak üzere yıktıklarını söyledi. Türkmen “Biz cami yıkan değil cami yapan bir belediyeyiz” dedi.

Halkındı

Mahalle sakini Ali Bayram Kot, camide nöbet tutan yurttaşların polis zoruyla yıkımdan önce dışarıya çıkarıldığını anlatarak “Halkın direncini gördükleri için halk uyurken geldiler. Cami kamu malıydı. Üstelik cami için 3 Ekim’de yapı kayıt belgesi almıştık. Ancak ağzınla kuş tutsan dinlemiyorlar. Görmüyorlar” d


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler