Avukat Ömer Kavili tutuklandı

Grup Yorum üyelerinin yargılandığı davada hakimle tartışması sonucu gözaltına alınan avukat Ömer Kavili'nin tutuklandığı öğrenildi.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 12:23
Abone Ol google-news

Avukat Nadide Özdemir ve Ömer Kavili dün İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonlarında gördüğü Grup Yorum üyelerinin yargılandığı duruşmaya katıldı. Duruşma sırasında mahkeme başkanı ile sanık avukatı Ömer Kavili arasında usule ilişkin tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma ardından mahkeme başkanı avukat Kavili'nin salondan çıkarılması yönünde karar verdi. Kavili karara tepki gösterince, güvenlik güçleri zorla duruşma salonundan çıkarıldı.

İddiaya göre avukat Nadide Özdemir ise meslektaşının yaka paça duruşma salonundan çıkarılmasını telefon ile görüntülemeye çalıştı. Mahkeme başkanının talimatıyla Özdemir’in telefonuna el konulmak istendi. Mahkeme başkanı, Kavili ve Özdemir hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün de devam eden duruşmaya katılmak için Silivri’ye giden Kavili ve Özdemir jandarma tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlar, Silivri Merkez Jandarma İlçe Karakoluna götürüldü.

Avukatlardan tepki

Kavili, gözaltına alınmalarını sosyal medyadan şu sözlerle duyurdu: “Gözaltına alındım. Müvekkilimle görüşmek isteyince duruşmadan dövülerek çıkarılmıştım dün. Şimdi duruşmaya girmem yasaklandı ve gözaltına alındım.” Çok sayıda avukat meslektaşlarının gözaltına alınmasına sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarla tepki gösterdi.

Avukat Ömer Kavili tutuklandı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal Twitter'dan Ömer Kavili'nin tutuklandığını duyurdu.

 

 

 

TUTUKLANMA GEREKÇESİ 

Kavilli'nin tutuklanma gerekçesi şöyle:
"Silivri C. Başsavcılığınca şüpheli Ömer Kavili'nin görevi yaptırmamak için direnme, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret (TCK'nin 265/1, 43/2, 125/5 maddeleri) suçundan tutuklanması talep edilmekle tüm dosya kapsamının değerlendirilemsinde şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve möhiyeti,

-Şüpheli Ömer Kavili'nin eyleminin amacının kutsal savunma hakkı olmadığı, aksine ters psikoloji ile müvekkilini ve kendisini mağdur göstererek dosyada haklı çıkmaya çalıştığı şüphelinin eylemininin müdafisi olduğu davayı sulandırmaya çalıştığı, şüphelinin tüm bu eylemleri birlikte değerlendirildiğinde amacının halkın gözünde yargının ve mahkemelerin itibarsızlaştırılmak olduğu, adalete olan güveni sarsmayı amaçladığı, şüphelinin eylemlerinin haber niteliği taşıyarak toplumda infiale sebep olduğu, delillerin henüz toplanmamış olması, şüphelinin kaçma veya delilleri karartma ihmalinin bulunması göz önüne alınarak atılı suçtan tutuklanmasına..."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FEYZİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kavili'nin tutuklanmasına bir tepki de Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan geldi.

Feyzioğlu Twitter hesabından Kavilli'nin tutuklanmasına tepki göstererek, "Av. Ömer Kavilli'nin tutuklanmasını şiddetle kınıyorum. Tarzı benim tarzım değil. O ayrı. Ama.... Hakaret yok. Suç yok. Kaçma tehlikesi yok. Tutuklama sebepleri yok. Nedir bu? Avukata göz dağı! Mesaj alınmadı. Bilginize!" dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler