Hasan Ferit merkezi kapatılıyor

Sultangazi Belediyesi, uyuşturucu çeteleri tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit adına Gazi Mahallesi’nde açılan “Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi”nin boşaltılması için talimat gönderdi. Polis tebligatta, merkezin 24 saatte boşaltılmasını, aksi halde zorla tahliye yapılacağını duyurdu. Mahalle halkı merkezin önünde oturma eylemi başlattı.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 23:14
Abone Ol google-news

Gazi Mahallesi’nde bulunan Sultangazi Belediyesi’ne ait yerin belediye tarafından boşaltılmasının ardından Hasan Ferit Gedik’in arkadaşları 14 Temmuz’da binayı temizleyerek “Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi”ni kurdu. Burada 70 uyuşturucu bağımlısı ve ailesine uzman doktorlarında desteğiyle hizmet verildi. Aradan geçen süre içerisinde birçok bağımlı tedaviye yanıt vererek uyuşturucuyu bıraktı. Dün ise Sultangazi Belediyesi, binanın işgal edildiğini gerekçe göstererek 24 saat içinde boşaltılması talimatını verdi.

Merkezde bağımlılara müzik eğitimi veren Grup Yorum üyesi Muharrem Cengiz, “Belediyeye ait yer boşaldığında gidip kendileri ile görüşmüştük. O zaman bize ‘içeri girebilirsiniz, sonra izin verilir’ demişlerdi. Şimdi atmak istiyorlar. 24 saat süre verdiler” dedi.

Öte yandan Sultangazi Belediyesi yaptığı açıklamada söz konusu yerin Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde olduğunu, kendilerinin bu alanda herhangi bir tasarrufları bulunmadığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler