Danimarkalı Türkler tarih yazabilir

Danimarka’da bugün yapılan beleidye seçimlerde ülkede yaşayan Türkler tarih yazabilir.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 13:16
Abone Ol google-news

Danimarka’nın ikinci büyük kenti Aarhus’ta Bünyamin Şimşek, Ringsted’de Sadık Zeki Topçu partileri tarafından liste başı olarak belediye başkanı adayı gösterilirken, Kopenhag’da Taner Yılmaz da seçilmesi durumunda Belediye Başkanı ünvanı verilen daire başkanlığına oynayacak.

Aarhus’ta aday olan Bünyamin Şimşek’in Aarhus’ta başkanlık koltuğuna oturması için Venstre’nin sansasyonel derecede iyi bir seçim çıkarması gerekirken Ringsted’de Zeki Sadık Topçu’nun durumu ise neredeyse kesin gibi.

1997 yılında yapılan seçimlerde ilk kez Kopenhag Belediye Meclisi üyeliğine seçilen ve bu görevi 16 yıldır aralıksız sürdüren Taner Yılmaz’ın adı ise bundan önceki seçimlerde “Belediye Başkanı” ünvanlı daire başkanlıkları için geçmişti. Seçilmesi durumunda Taner Yılmaz bu yıl da daire başkanlığı elde etmek için mücadele edecek. He rüç adayın da başarılı olarak belediye başkanlıkları koltuğuna oturması ile Danimarka’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler uyum alanında büyük bir başarının altına da imza atmış olacaklar.

Her üç siyasetçimizin de en büyük korkusu göçmen kökenli seçmenlerin belediye seçimlerini ciddiye almayıp sandık başına gitmemesi olacak. Yapılan araştırmalarda göçmen kökenli seçmenler belediye seçimlerinde sandık başına gitmeyi pek sevmedkleri ortaya çıkıyor. 2009 yılında yapılan belediye seçimlerinde oy hakkı bulunan birinci kuşak göçmenlerin sadece yüzde 37’si sandık başına giderken, ikinci ve üçüncü kuşak göçmenlerin yüzde 36’sı oylarını kullandılar.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler