Erdoğan: Cezaevleri dolmuş diye af çıkarılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu. Hedefine CHP ve Kılıçdaroğlu'nu koyan Erdoğan MHP'nin af teklifi konusunda da açıklamalarda bulundu: Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. Adaleti tesis hukukla olur, adaletin tesisi farklıdır...

Yayınlanma: 07.10.2018 - 15:20
Abone Ol google-news

<video:1104954>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Biz ne rütbe ne mal derdine düşmeden bu mukkaddes yükü hamalı olmaya talip bir kadroyuz. Biz ne rütbe ne mal derdine düşmeden mukaddes yükün hamalı olmaya talip bir kadroyuz. İnsanlar gibi ülkeler ve partiler de sınamalara maruz kalırlar. Gün oldu sokaklarımızı karıştırmak istediler. FETÖ ihanet şebekesini kullanarak ülkemizi işgal etmek istediler.

KILIÇDAROĞLU'NA: KORKAKSIN, ÜRKEKSİN, NE MİLLİSİN NE YERLİSİN

Biz gece Atatürk Havalimanı'na iniyoruz bizden 2-2,5 saat önce Bay Kemal oradan tanklar öncülüğünde otomobile bindiriliyor Bakırköy Belediye Başkanının evinden darbeyi kahvesini yudumlayarak izliyor. Sen böyle bir adamsın. Korkaksın, ürkeksin, ne millisin ne yerlisin. Ana muhalefet partisi her zamanki gibi safını ülkesinin ve milletinin değil, karşı tarafın yanında belirleyerek, hezeyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı muhalefet değildir, bunun adı fırsatçılık bile değildir. Milletin geleceğine umutla bakmaya ihtiyaç duyduğu dönemde bühtanlarla, umut cellatlığı yapmanın adı olsa olsa alçaklıktır.

<haber-dikey:1104965>

"UMUT CELLATLIĞI YAPMAK ALÇAKLIKTIR"

Biz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar borçla devraldık, 2013'te sıfırladık. Milletin geleceğine umutla bakmak ihtiyacı duyduğu günlerde umut cellatlığı yapmak alçaklıktır.

IMF boyunduruğundan bu ülkeyi kurtaran biz değil miyiz ya? Davos’ta o zamanın IMF başkanına dedim ki, eğer sez siyaseten bizi yönetmeye kalkıyorsanız Türkiye’nin Başbakanı benim bunu size vermem ve zaten verdiğiniz borçları tıkır tıkır ödüyoruz. Bizden 5 milyar dolar borç istediler arkadaşlara verelim dedim. Baktılar ki çılgın Türkler yine azıttı, vazgeçtiler. Nihayet 2013’te IMF borcunu sıfırlayıp IMF defterini kapattık. Bazı yaptığımız ziyarette birileri bize hala IMF’den borç verelim diyor. Biz ülkemize yatırım için arayıştayız.

IMF’nin bir ülkeyi kıskaca alabilmesi için önce belirli şartlar oluşması gerekiyor. Bugün Türkiye IMF’ye çok uzak duruyor. Ekonomik göstergelerimiz çok iyi durumdadır. Gayet olumlu bir göstergeye sahibiz.”

İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden dört anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İsmet İnönü'nün imzası vardır Bay Kemal.

(İnönü'nün fotoğrafını gösterdikten sonra) Elindeki bayrak, dikkat edin- Türk bayrağı değil, elindeki bayrak Amerika bayrağı.  Şu an güneyimizde ABD'nin kokartlı komandoları teröristlerle el ele. Bunlar da CHP ve HDP ile el ele.

AF AÇIKLAMASI

 Bizim öncelikli ölçümüz mahşeri vicdandır. Milletimizin ortak hissiyatına aykırı iş, bizim için uygun değildir. Aftan siyasi rant elde etmeyi düşünemeyiz. Vicdana uymayan bir kanun atıl kalmaya mahkumdur. Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz. Bu bakımdan çalışmamızı sağlam zemine oturtmak gayretindeyiz. Sizlerden aynı kararlılğı aynı hassasiyeti bekliyorum. 

<haber-dikey:1104911>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler