Atatürk'e hakaret eden öğretmenle ilgili yeni gelişme

Sosyal medya hesabından Atatürk'e hakaret ettiği belirlenince gözaltına alınan öğretmen Murat K., emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 11:13
Atatürk'e hakaret eden öğretmenle ilgili yeni gelişme
Abone Ol google-news

Bulgurlu Mahallesi'nde bulunan Bulgurlu İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Murat K., sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret içeren paylaşımlarda bulunmasının ardından büyük tepki gördü. Paylaşımlara ilişkin şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatılmasından sonra harekete geçen polis ekipleri, ilkokul öğretmeni Murat K.'yi gözaltına aldı. Evinde arama yapılan Murat K., götürüldüğü emniyette sorgulanmaya başlandı. Murat K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan adliyeye sevk edilen M.K, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. M.K. hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı da resen soruşturma başlatmıştı. 

AĞBABA "HESABINI SORACAĞIZ" DEMİŞTİ

Murat K.'nin Atatürk'e hakaret ettiğini ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şunları söylemişti:

Bu öğretmen Atatürk için, "20. asrın gördüğü en büyük şeytan" diyor. Bunun hesabını soracağız. Bir hafta içerisinde işlem yapılmazsa, il örgütümüz o okulun önüne gidip eylem yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler