Siirt'ten bir kötü haber daha

Siirt’teki baraj faciasında kaybolan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer’in cesedi bulundu.

Yayınlanma: 26.08.2014 - 12:18
Abone Ol google-news

Siir'in Tillo İlçesi yakınlarında geçen Botan Çayı kenarında piknik yaparken Alkumru Barajı'ndan elektrik üretimi için dün öğleden sonra iki ünitenin devreye girmesiyle bırakılan ve 5 kişinin yaşamına malolan suya kapılarak kaybolan ve dünden beri aranan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedi kurtarma ekipleri tarafından barajdan 6 kilometre uzaklıktaki nehirden çıkarıldı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Alkumru ve Kirazlı barajlarındaki elektrik üretim bölümlerinde çalışan 5 görevli gözaltına alındı. Savcılıkta ifadeleri alınan 5 görevli adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Siirt'te Alkumru barajında yaşanan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği faciada suya kapılarak kaybolan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer, nehir yatağında baraja 6 kilometre mesafede tespit edildi. Nehir'de suyun altındaki çalılıklara takılan Semanur Parlaküşer'in cesedinin çıkarılması arama kurtarma ekipleri büyük çaba sarfetti. İki gündür aranan Semanur Parlaküşer'in babası Osman ile kız kardeşleri Şeval (6) ve Betül Parlaküşer'de (8) yaşamını yitirmişti.
 
5 kişi serbest bırakıldı
 
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alkumru baraj faciasında 5 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, Alkumru ve Kirazlı barajlarının elektrik üretim ünitelerinde görev yapan 5 kişi gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan 5 görevli olayla ilgili ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma halen devam ediyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler