Kışanak ve Tuncel'in davasında yeniden mütalaa verilecek

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın 10. duruşması bugün gerçekleşti.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 19:49
Abone Ol google-news

Tutuklu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Gültan Kışanak’ın Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 10. duruşması görüldü.

Duruşmaya sanık avukatlarının yanı sıra HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, İsviçre’nin Zürih kenti parlamenteri Muamer Kurtulmuş ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanık yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Türker Türkoğlu, dava dosyasına Gültan Kışanak için Ankara ve Şanlıurfa, Sebahat Tuncel için ise Diyarbakır’dan benzer suçlarla ilgili birleşen dosyaların olduğunu belirtti.

Bunun üzerine söz alan duruşma savcısı, her iki sanık hakkında birleştirilme kararı verilen dosyaların kendisine tevdi edilmesinin ardından yeniden mahkemeye mütalaasını sunacağını söyledi.

Tahliye talebine ret

Kışanak ve Tuncel’in avukatları ise bunun üzerine DTK’nin TBMM’nin de kabul ettiği legal siyasi bir oluşum olduğunu, suç diye tanımlanan tüm çalışmaların belediye ve siyasi bir partinin çalışmaları olduğunu söyledi.

Propaganda kapsamında değerlendirilen suçlamaların da ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten avukatlar; kovuşturmanın yenilenmesini, eksik evrakların tamamlanmasını, müvekkillerinin cezaevinde kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tahliye edilmesini istedi.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından ara kararı açıklayan mahkeme başkanı, tahliye talebini reddederek, eksik evrakların tamamlanması, Kışanak ve Tuncel’in SEGBİS’le hazır edilmesi için, duruşmayı 17 Aralık 2018 tarihine erteledi.

Mahkeme başkanı, Kışanak ve Tuncel’in bir sonraki duruşmaya SEGBİS üzerinden katılmamaları halinde susma haklarını kullandıkları yönünde karar verileceğini belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler