CHP ispata çağırdı

Erdoğan’ın CHP ile terör örgütü PKK’nin işbirliği içerisinde olduğu iddiası dünkü MYK toplantısında tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 22:03
Abone Ol google-news

CHP MYK’nin dünkü toplantısında AKP’nin Kızılcaham kampında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik açıklamaları ele alındı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısına ilişkin gazetecilere bilgi verdi. Erdoğan’ın 8 şehidin sorumlusu olarak CHP’yi gösterdiğini ifade eden Öztrak, CHP’nin PKK’yle işbirliği içerisinde olduğu iddiasının vahim olduğunu dile getirdi. Öztrak, şunları söyledi: “Bu iddiayı yapan kişi bir dönem milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen kişidir. Oslo’da terörle, teröristle masaya oturma talimatı veren kişidir. Habur’da terörist için çadır mahkemeleri kurduran kişidir. Şehirlere silahlar yığılırken, valilere operasyon yapmayın talimatı veren kişidir. Teröristlerin başına “sayın”, şehitlerimize de “kelle” diyen kişidir. Dolayısıyla kendisinin CHP ile ilgili olarak bugüne kadar terör karşında tavrı açık net olan partimizle ilgili söylemiş olduğu sözler kabul edilebilir sözler değildir. Bu iddialarını ispat edemezse müfteridir, alçaktır ve çok açık söyleyeyim şeref yoksunudur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bu iddiaların bir an önce ispat edilmesini isteyeceğiz.”

McKinsey konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Ya cahilsiniz ya da hain” açıklamasına atıf yapan Öztrak, Albayrak’ın kayınpederini Erdoğan’ı hangi kategoride değerlendirdiğini sordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin McKinsey’i daha önce tweetler atarak savunduğunu kaydeden Öztrak, Bahçeli’nin CHP’yi suçlamak yerine, ortağı Erdoğan ile konuşması gerektiğini ifade etti. Öztrak, McKinsey’den danışmanlık hizmeti alınıp alınmayacağı konusunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

‘YSK engellemeli’

Öztrak, gazetecilerin Erdoğan’ın “Teröre bulaşanlar sandıktan çıkarsa kayyum atarız” açıklamasının anımsatılması üzerine “Bu açıklamanın ne anlama geldiğini anlamakta biraz zorlandım. Siz devletsiniz. Polis, yargı sizin elinizde, YSK var. Bütün bunlar herhalde terörle ilgisi olan birilerinin belediye başkanlığına aday olmasını önlemekle yükümlüdürler. Bunu yapamıyorlarsa o zaman orada niye oturuyorlar” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon