İBB'den Üsküdar-Çekmeköy metrosunun açılış tarihine ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy metrosuna ilişkin "3 sefer deneme sürüşleri yapıldı. En son deneme sürüşü de problemsiz şekilde yapıldı. En geç bu ay sonu açılmış olacak." diye konuştu.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Uysal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul'da en büyük problem trafik"

Büyükşehir belediyesinin sistemi iyi kurulmuş diyen Mevlüt Uysal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Bu işin iyi yönü.İstanbul'da bizim vatandaş göreve getirdi. Vatandaşın gördüğü sorun bizim için problemdir. Bunu çözmek bizim görevimiz. İstanbul en önemli problem açık ara ulaşım. İstanbul'da en başarılı bulunduğu bölüm sorulduğunda bu da açık ara ulaşım çıkıyor. Dünya'da en fazla metro inşaası devam eden şehiriz. 293 km şu an inşaat haricinde 193'nde işler halde. Toplamda Londra metrosuna yaklaşmış durumdayız. Ulaşım sadece metro olarak değil. UBER, taksi, halk otobüsü vs... Bu sistemi başarılı olarak yönetiyoruz. Hala yapacağımız şeyler var.

"Üsküdar - Çekmeköy metrosunun ikinci etabı 20 gün içinde açılır"

İstanbul'da ilk yapılan sürücüsüz metro. Metronun yapılması değil sisteminde doğru olarak yürümesi önemli. Yapımcısı firma haziran ayında teslim edeceğini söylemişti. Uluslararası kuruluşlar bunları denetliyor sonra hizmete giriyor. En ufak hatada bu süreç baştan ele alınıyor. 3 defa deneme sürüşü yapıldı. Üsküdar - Çekmeköy metrosunun ikinci etabı 20 gün içinde açılır.

 

İstanbul başkanlığına aday olacak mı?

İBB Başkan adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan Mevlüt Uysal, "Ben bir hedef koyarak buraya talip olmadım. Bunun en nihayetinde kararını verecek olan partimizin yetkili organları. Bana da tekrar görev verildiği taktirde bunu da en iyi yerine getiririz." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler