Aşurelere bile ‘gözaltı’

Ankara Yüksel Caddesi’nde günde iki kez “İşimi geri istiyorum” eylemi yapan KHK mağdurları, direnişlerinin 700. günü dolayısıyla aşure etkinliği düzenlemek istedi. 6 kişinin gözaltına aldığı etkinlikte, polisin aşureleri yere döküp, aşurelerin bulunduğu kovalara el koyması dikkat çekti.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 00:00
Abone Ol google-news

Akademisyen Nuriye Gülmen’in 700 gün önce başlattığı “İşimi geri istiyorum” eylemi Yüksel Caddesi’nde devam ederken polisin engelleme çalışmaları da sürüyor. “İşimi geri istiyorum” eyleminin 700. günü dolayısıyla Yüksel Caddesi’nde direnişini sürdüren KHK mağdurları, Natoyolu Tekmezar Parkı’nda aşure etkinliği düzenlemek istedi. Aşure kovalarıyla parka giden eylemciler, burada da polis ekipleri ile karşılaştı. Etkinliğin Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi’nde yapılmamasını gerekçe olarak sunan polis ekipleri, Yüksel eylemcileri Gülnaz Bozkurt ve Acun Karadağ’ı gözaltına aldı. Eş zamanlı olarak Tuzluçayır Feyzullah Çınar Parkı’nda yapılmak istenen aynı etkinlikte de polis müdahalesi eksik olmadı. Burada da Yüksel eylemcisi Nazan Bozkurt ve Mehmet Dersulu ile birlikte çekim yapan iki kişi gözaltına alındı. Polisin aşureleri yere dökmesi ve aşurelerin olduğu kovalara el koyması dikkat çekti. 

‘Polis nimeti yere saçtı’

Gözaltına alınan eylemcilerden Acun Karadağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tekmezar Parkı’nda yaptığımız aşure etkinliğine saldıran Ankara polisi, eş zamanlı Feyzullah Çınar Parkı’nda yapılan aşure dağıtımına saldırdı. Arkadaşlarımızla birlikte, iki kova aşureyi de tekrar söylüyorum aşureyi gözaltına aldı. Nimeti yerlere saçtı. Emeği çiğnedi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler