Bağcılar'daki riskli bina yıkıldı, 10 bina boşaltıldı

Bağcılar'da yan tarafından inşaat temel kazısı yapılan iki binada çatlaklar oluştu. Binanın yıkımına başlanırken, çevredeki 10 bina da boşaltıldı. Bölgede inceleme yapan Bağcılar Belediye Başkanı, yan yatan binayı tedbirli şekilde yıkacaklarını duyurdu.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 16:23
Abone Ol google-news

<video:1106711>

 

Saat 15.45 sıralarında, Kirazlı 1176 Sokak üzerinde bulunan bir inşaatta yapılan kazı çalışmaları sırasında bitişikteki binalarda çatlaklar oluştu. İki binanın çökme riski nedeniyle çevresindeki 10 bina boşaltıldı. 

YIKIMINA BAŞLANDI

Ekipler yan yatan binanın yıkımına başladı.
Akşam 19.40 sıralarında başlayan yıkım nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yan yatan binaya çıkan bütün sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yıkım sırasında bölgede elektrik, doğalgaz ve sular yetkililer tarafından kesildi. Ardından yıkım başlandı. Yıkım işlemi olay yerine gelen bir vinç yardımıyla yapılıyor.

Yan yatan bitişikteki binanın yıkım çalışması başladı. Bir iş makinesiyle yapılan kontrollü yıkım sürüyor.

<video:1106930>

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, İnşaat çalışmaları sırasında yan yatan bina hakkında açıklama yaptı. Gerekli kontrol ve tedbirlerin alındığını belirten Çağırıcı, binanın kontrolü olarak belediye ekipleri tarafından yıkılacağını söyledi.

Bağcılar Kirazlı'da bulunan 1176 Sokak'ta yaşanan olayla ilgili yetkililerden bilgi alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Can kaybının olmadığını belirten Çağrıcı, “Önceden tedbir almamız gerçekten bir olumsuzluğu engelledi. Yer altı suyundan kaynaklanan bir çökme söz konusu. Zaten yan yatan binada yeni bina, herhangi bir hasar söz konusu değil. Yapılan inşaatta da gerek ruhsat açısından gerek, gerek de inşaat teknikleri açısından bir problem yok. Zemin kum zemin, o anda yer altı suyunun patlak vermesi binanın yan yatmasına neden oldu. Binadaki komşularımız tahliye edildi. Kendilerine konaklama sağlandı. Herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Devamı içinde gerekenler yapılacak, kimse mağdur edilmeyecek. Saat 15.00 sıralarında aldığımız bir ihbar ile burada hareketlilik başladı. Onun öncesinde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil." dedi

"TEDBİRLİ YIKIM YAPACAĞIZ"

Binanın askıda olduğunu belirten Çağrıcı, “Tahliyeye de müsait değil, şimdi iş makinelerini de çağırdık. Biz tedbirli olarak yıkımı yapacağız. Burada oturan vatandaşlarımızı biz bir otelde ağırlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de gerek kiralama konusunda gerekse de eşya konusunda kendilerine yardımcı olacağız. Şuan başka binalarda hasar söz konusu değil. Ama tedbir amaçlı inşaatın hemen yanındaki bina içinde benzer bir çalışma yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte burada ilave bir dönüşüm düşünüyoruz. İlk olarak 6 bina tahliye etmiştik. Şimdi 10 binayı tahliye edildi. Kontrol ve tedbirlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler