Gözaltına alınan gazeteci ve siyasetçiler adliyeye sevk edildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 9 Ekim günü 9 kentte düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan dün ve önceki gün serbest bırakılan ve tutuklananlar dışında kalanların tümü, öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yayınlanma: 12.10.2018 - 12:54
Abone Ol google-news

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, isimsiz bir ihbar telefonu ve "Firar" kod aldı bir muhbirin anlatımlarına dayanarak, 9 Ekim günü sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli olarak 9 kentte toplam 151 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Düzenlenen operasyonlarda yüzlerce ev basıldı, aralarında 6 gazeteci ile 2 de gazete çalışanının bulunduğu 120'den fazla kişi, gözaltına alınarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 10 Ekim günü emniyetteki işlemleri tamamlanan 23 kişi, savcılığa sevklerine gerek görülmeden, serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen aralarında gazeteci Kibriye Evren'in de olduğu 25 kişiden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırdı. Gazeteci Kibriye Evren’in de aralarında bulunduğu 13 kişi de tutuklandı. 

Geri kalan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan gazeteciler Abdurrahman Gök, Semiha Alankuş, Lezgin Akdeniz, Esra Solin Dal, Cihan Ölmez, Mehmet Akdoğan ile Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Savaş Aslan ve DTK Eşbaşkanlık Divanı üyeleri Hasan Hüseyin Ebem, Mehmet Nuri Özdemir, Hüseyin Kaya, Adnan Akgül; DTK Daimi Meclis Üyesi Ruken Kılıç, HDP İl Eşbaşkanı Şerif Canmı, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay, HDP basın çalışanı Vedat Dağ, TJA aktivistleri Yüksel Baran, Figen Aras ve Mekiye Ormancı'nın da aralarında bulunduğu 70 civarında kişi ise öğle saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon