Adalet Nöbeti’ne katıldıkları için yargılanan 9 avukat beraat etti

Tutuklu avukatların serbest bırakılması talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti’nin ilk haftasında polisin müdahalesiyle gözaltına alınarak haklarında dava açılan 9 avukatın yargılandığı davada karar verildi. Hâkim, suçun yasal koşulları oluşmadığı gerekçesiyle avukatlar hakkında beraat kararı verdi.

Yayınlanma: 12.10.2018 - 13:33
Abone Ol google-news

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmaya tutuksuz sanık avukat Kemal Aytaç ve yargılanan meslektaşlarıyla dayanışmak için gelen çok sayıda avukat katıldı. 

‘Suç teşkil edecek bir eylem yoktur’ 

Sanık avukat Kemal Aytaç, Adalet Nöbeti’nin Cumhuriyet gazetesine düzenlenen operasyon ile başladığını belirterek, “Bu arkadaşlarımız nezdinde başlatılan bu nöbet tüm hukuksuzluklar içindi. Bu hafta Adalet Nöbeti’nin 74’üncüsünü tuttuk. Yargılanacaksak hakkımızda 74 ayrı dava açılıp, 74 kez yargılanmamız gerekirdi. Ortada suç teşkil edecek bir eylem yoktur” dedi. 

‘Birinin burnu, diğerinin ayağı kırıldı’ 

Tüm sanıklar müdafi avukat Bahri Belen ise olay günü avukatların kolluk kuvvetleri tarafından darp edildiğini anımsatarak, “Bir arkadaşımızın burnu, bir diğerinin ise ayağı kırıldı. Ancak sanık olarak yargılananlar yine onlar” diye konuştu. 

Mahkeme, tüm sanıkların üzerlerine atılı "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçunun yasal koşulları oluşmadığından beraatlerine karar verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler