İşten çıkarılan işçilerden, Zeytinburnu Belediyesi önünde ‘KHK forumu’

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’nde 20 yıldır taşeron olarak çalışan, Nisan 2018’de çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile atılan, geçen günlerde “İşimi geri istiyorum” talebiyle Ankara’ya yürüyen ve 188. gün boyunca belediye binası önünde eylem yapan Kenan Güngördü dün de belediye önünde forum düzenlendi.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 23:09
Abone Ol google-news


Belediye önünde işten atmalara, ihraçlara ve ekonomik krizin faturasının işçi ve emekçilere ödettirilmek istenmesine karşı forum yapan Güngördü işçi ve emekçileri birleşik mücadeleye çağırdı. KESK İstanbul Şubeler Platformu’da OHAL ve ihraçlara karşı haftalık olarak çeşitli ilçelerde gerçekleştirdiği eylemi bu hafta Güngördü’ye destek amacıyla Zeytinburnu Belediyesi önünde yaptı. Bugün saat 17.30’da belediye önünde bir araya gelinen eylemde, “KHK’lar gidecek, biz kalacağız!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı, KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun pankartı taşındı. Güngördü’den önce KESK İstanbul Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, öncelikle Güngördü’nün yalnız olmadığı belirtildi. Ardından ise işçi ve emekçilere dönük baskılar teşhir edildi. KHK zulmünün de anlatıldığı açıklamada “Haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri olmak üzere; emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olan herkesi OHAL-KHK ile örülen saray rejiminin faşizmine karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz” denildi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun açıklamasının ardından Güngördü’nün çağrısını yaptığı KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, 3.Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, eylemleri süren işçilerin katılımıyla, “KHKlere Karşı Nasıl Örgütlenmeli” konulu foruma geçildi. Forumda; Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi direnişçisi Sinan Yerdelen, “güvenlik soruşturması” bahanesiyle işe başlatılmayan Berfin Arslan, Çapa direnişçisi Cemal Bilgin, Bakırköy Belediyesinden işten atılan bir kadın işçi, Mutlusan Elektrik fabrikasında kriz bahanesiyle işine son verilen Burcu Koçlu, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve DEV TEKSTİL temsilcisi söz alarak konuşmalar yaptılar. İşçi ve emekçiler üzerindeki baskılara ve hukuksuzluklara, kriz ile derinleşen yoksulluğa ve hak gasplarına değinilen konuşmalarda mücadele vurgusu öne çıktı. 3. havalimanı işçileri ile dayanışma amacıyla organize edilen tiyatro gösteriminin duyurulduğu forumda, Greif işçilerinin 12 Kasım’da görülecek davasına da çağrı yapılarak, Greif işçileriyle dayanışmanın önemi vurgulandı.

KHK’li Güngördü: “İşimi geri istiyorum”

Son olarak söz olan Güngördü ise İstanbul’dan Ankara’ya yaptıkları yürüyüşe ilişkin bilgiler vererek,“Sabrımız kalmadı. İşimi geri istiyorum” çağrısında bulundu. Güngördü, “Taşerona ‘müjde müjde’ dediler. Mülakata girdik. Tüm ailemizin sabıka kaydını sunduk. Mülakattan sonra asılan başarı listesinde ismim vardı. 3 Nisan’da 11 kişi, işimize son verildi. Emniyet arşiv soruşturmasını gerekçe gösterdiler. Kıdem yok. Tazminat yok. Fişleyip atıyorlar” dedi. İşçilerin bir araya gelerek süreci öreceklerini duyuran Güngördü meydanlarda buluşma çağrısını yineledi ve birleşik mücadele ihtiyacını tekrar dile getirerek forumu sonlandırdı. Forum “Direnen direne kazanacağız!” , “Belediye şaşırma sabrımızı taşırma!” sloganları ile bitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler