Mahkûma baston bile vermiyorlar

Tutuklu Özgür Bektaşoğlu, hücrede tutulduğunu ve sistematik işkence gördüğünü söyledi.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

 

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör örgütüne sosyal medyadan destek verici nitelikte sloganvari paylaşımlar yaptığı” gerekçesiyle 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve Söke T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 7 aya yakın süredir tutuklu olan Özgür Bektaşoğlu (43), Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildiğini söyledi. Bektaşoğlu, sağlık sorunları nedeniyle baston kullandığını, cezaevi idaresinin ise ailesinin yolladığı yeni bastonu kendisine vermediğini de vurguladı.

Bektaşoğlu, gazetemize gönderdiği mektubunda, yaşadıkları hak ihlallerine dikkat çekti. Çocukken geçirdiği bir hastalık nedeniyle baston kullanan Bektaşoğlu, kullandığı bastonun çatlak ve her an kırılabileceğini belirterek “Geçen ay bizimkiler yeni bir baston yolladılar ama cezaevi idaresi bunu bana vermedi. İki ayrı dilekçeyle talepte bulundum ancak cevap bile verilmedi, sözlü olarak ‘metal olduğu ve zula olarak kullanılabileceğinden’ veremeyeceklerini söylediler. Revire çıktım, oradaki doktor da baston kullanmamın zorunlu olduğunu, rapor olarak yazacağını söyledi ama tutum değişmedi” dedi.

Peki ya çöpe atılırsa?

Bektaşoğlu, “Başvurularımızın hepsi de cezaevi idaresi üzerinden gerçekleşmek zorunda. Peki ya cezaevi idaresi bu başvuruları ilgili mahkemeye göndermek yerine çöpe atarsa” diye sordu. Kitap sınırlamasına da değinen Bektaşoğlu, “En son Söke Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiğim dilekçeden haber yok. Oysa Ağır Ceza kararları 2 aydan geç gelmiyor. Bu konuda cezaevi idaresine yazdığım iki dilekçeye de cevap verilmedi. Bu şekilde Anayasa Mahkemesi’ne başvuru hakkımız da elimizden alınmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Bektaşoğlu, mektubunun ardından 15 kişiyle birlikte Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Ailesini telefonla arayarak bilgilendiren Bektaşoğlu’nun bastonuna halen ulaşamadığı, koğuşta ayakta sayım vermediği için hücreye konulduğu, burada da yine ayakta sayım vermediği için her gün sayım sırasında darp edildiğini ve işkence ile karşı karşıya kaldığını söylediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler