Jeofizik uzmanı Gündoğdu: Oturduğum binanın sağlamlığından emin değilim

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu'ya, olası Marmara depreminne karşı biliçlendirme toplantısında, oturduğu binanın güvenilir olup olmadığı soruldu.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 11:39
Abone Ol google-news

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, olası Marmara depremine karşı halkı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında İstanbul Avcılar'daki toplantıda konuştu.

Gündoğdu, olası Marmara depreminin, yaptığı hesaplamalar ışığında Richter ölçeğine göre 2 derece yanılma payı ile 7.5 büyüklüğünde olacağını tahmin ettiğini söyledi.

"Depremden bu kadar uzun süre geçti, herhalde bir daha olmayacak gibi geliyor insanlara" diyen Gündoğdu'ya, oturduğu binanın güvenilir olup olmadığı soruldu; yanıt, "Beylikdüzü’de oturduğumuz 30 yıllık binaya güvenmiyorum" oldu.

"Oturduğum binanın sağlam olduğundan emin değilim" diyen Gündoğdu şöyle konuştu:

“İyice bağlandık binaya. Kaçacak bir yerimiz de yok şu anda. 1999 Gölcük Depremi’nden sonra binanın güvenilirliği incelendi. Kısa bir kontrolden sonra binanın zayıf yönlerini ortaya çıktı. Zeminde, giriş katının altında çatlaklar vardı. Onların çok önemli olmadığı söylendi. Ama esas binayı bu tarafa doğru çeken sistemler var. O tarafa gittiğinde bu tarafa doğru dengeyi sağlayan sistemler var. Onların paslandığı ve değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Ben de yönetime söyledim. Onlar ise, kaplamayı (mantolama) daha önemli gördüler; sıcak olacakmışız. Böylece onlar kaplama yaptılar ama hala aynı risk devam ediyor binamızda. Bir sürü para harcandı. Asansörlere de para harcandı ama kendi canlarını. Depremden bu kadar uzun süre geçti herhalde bir daha olmayacak gibi geliyor insanlara. Yani kendi binamızda ciddi sorun var şu anda aslına bakarsanız. Oturduğumuz binaya güvenmiyorum açıkçası.“


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler