‘Ağzını açan tehdit altında’

Avukatların tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları nöbetin 75'incisi tutuldu.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 21:57
Abone Ol google-news

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde avukatların tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları ve 75’incisi tutulan Adalet Nöbeti’nde avukatlar, “Adalet mücadelesi kolay kazanılmıyor” dedi.

İstanbul Adliyesi’nin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde sessiz nöbet tutan avukatlar daha sonra dışarıda açıklama yaptı. “Herkes için adalet” pankartının açıldığı eylemde haftanın açıklamasını geçen haftalarda tahliye edilen avukatlar Özlem Gümüştaş, Sezin Uçar ve eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi yaptı. Çelebi, Türkiye’nin çok sorunu olduğunu ve bu sorunlardan birincisinin ise hukuksuzluk ve adaletsizlik olduğunu dile getirerek, “Çifte standartlı bir hukuk sistemi var. Bu ülkede ağzını açanın tehdit altında olduğu bir süreç yaşıyoruz” dedi.

Bir yıllık tutukluluk ardından geçen hafta tahliye edilen Avukat Özlem Gümüştaş da, 12 yıldır avukatlık yaptığını hatırlatarak, “Sanık sandalyesini kendimize hiçbir zaman uzak görmedik. Avukatlar aslında mahkeme salonlarında savunma kadar mücadeleyi de kuşanırlar. Bir yıllık tutukluluğum adalete erişmenin cesaretiydi. Bu ülkenin bu cesarete ihtiyacı var. Bütün her yer kuşatıldığında sözümüzü söylemek çok önemlidir” diye konuştu. Avukat Sezin Uçar ise, “Bu Adalet Nöbeti adalet talebi bulunan herkese umut oldu. 75 hafta önce burada Adalet Nöbeti’ne başladığımız gün yine darp edildik, tutuklandık. Adalet mücadelesi kolay kazanılmıyor. Artık hep birlikte olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler