"Türkiye'nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük 500 üniversite arasında yer almıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Gagavuz Türkleri için "Dinleri farklı ama soydaş" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 19.10.2018 - 12:29
Abone Ol google-news

<video:1115797>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

-6,5 milyarlık bir yatırım olan Star Rafinerisi'nin ülkemize ve halklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu büyük yatırımın ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında üniversitelerimizin hocalarına ve öğrencilerine de ayrıca başarılar diliyorum. Yaklaşık 90 bin öğrencisiyle ülkemizin en büyük yüksek öğrenim kurumları arasında bulunan Dokuz Eylül Üniversitemizin başarısını daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.

-Türkiye ve Azarbaycan arasında ilişki çok az kişiyi nasip olacak türdendir. 1.5 milyon dolarlık cari açıkta bize katkıları olmuştur.

-Yaklaşık 90 bin öğrenciyle 9 Eylül Üniverisitesi'nin büyüklüğü tartışılmazdır.

 -3 büyük kayıp yaşadık. Biri Ara Güler'dir. Diğeri Bahattin Karakoçtur. 3. kaybımız Prof.Dr. Oya Akgönenç'tir.

-17 yıllık süreçte en büyük yatırımı eğitime yaptık.

- Türkiye'nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük 500 üniversite arasında yer almıyor?

-İçerik ve sistem konusunda hala açıklarımız var. Hedefimiz hem içerik hem sistem olarak yüksek seviyelere çıkarmaktır. Eğitime bakışımızı ülkemizin ihtiyaçlarına göre düzenleyeceğiz. Hocalarımız bizim için önemli rehber konumundadır.

-10 yıl içerisinde biz bu yarışta diğer ülkeleri geçeceğiz. Ben hocalarıma güveniyorum. Okullarımızı iç içe getirmekte kararlıyız.

-Dün Moldova'ya gittik. 190 bin soydanışımız var. Dinleri farklı ama Soydaş.

Enflasyon

-Son günlerde dolar arttı enflasyon kımıldadı diye birileri ellerini avuşturdu. Biz ne yaptık yolumuza devam ettik. Biz saplam durunca ellerini avuşturanlar hüsrana uğradı. Cari açığı kapatmaya yönelik adımları birer birer atıyoruz. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler