Tarihi köşk satışa çıkarıldı! İşte fiyatı

Ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından yaptırılan İpar Köşkü satışa çıkarıldı. 45 milyon dolara satışa çıkarılan köşkün taliplileri arasında Türkiye’nin yanı sıra ABD, Rusya ve Kuveyt’ten kişilerin olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 20.10.2018 - 10:56
Abone Ol google-news

İPAR Köşkü, Kadıköy Çiftehavuzlar bulunuyor.. Cemil Topuzlu Paşa, köşkünü Pera Palas, Müşir Zeki Paşa Yalısı gibi ünlü binaların mimarı Aleksander Vallaury'ye inşa ettirdi.

“Ömrüm boyunca burada otarmak istiyorum” dediği kaydedilen Cemil Topuzlu Paşa’nın yaptırdığı köşk 1931 yılında İpar Ailesi’ne geçti.

Hürriyet'in haberine göre; tarihi köşkün satış sürecini yürüten gayrimenkul tanışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, köşke ilişkin şu bilgileri verdi:

BİRİNCİ DERECEDE TARİHİ ESER

"İpar Köşkü, birinci dereceden tarihi eser ve burası şu anda devlet tarafından koruma altında. Yani yeni sahibi aslına uygun birebir yaptırmak durumunda… Bir dönem sık sık davetlerin verildiği bu köşkün dışı gibi içi de heybetli. Köşkte, 20 oda, 4 salon ve 18 banyo bulunuyor.”

45 MİLYON DOLARA

Köşkün 1350 metrekare kapalı alana sahip olduğunu aktaran Başaran “Bir de aynı arsa içerisinde iki köşk daha var, toplam 2700 metrekare kapalı alan, yani buTarihi köşk 45 milyon dolara satışa çıkarıldı
fiyatı veren üç köşkün sahibi oluyor” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler