Kışlalı hâlâ rehberimiz

Ahmet Taner Kışlalı katledilişinin 19. yılında sevenleri tarafından anıldı.

Yayınlanma: 21.10.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Fotoğraf: Necati Savaş

Eski Kültür Bakanı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi, gazetemiz yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 19. yılında düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ümitköy Çayyolu Şubesi ve Ankara Cumhuriyet Okurları (CUMOK) tarafından düzenlenen anma programı, 09.30’da Kışlalı’nın evinin önünde başladı. Yazarımız ve Cumhuriyet Vakfı yöneticisi Işık Kansu burada yaptığı konuşmada, “Kışlalı bugün bize hâlâ rehberlik ediyor. O geleceği, birikimi ve bilinci ile yakalayan bir aydındı. Bugünü bildiği için dün aramızdan alındı, toplum bugünün ayırdına varmasın diye...” ifadelerini kullandı. Anmaya Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı, ADD Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ve Kışlalı’nın sevenleri katıldı. ADD Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ise “Bugün parlamenter sistemin ortadan kaldırılmış olması, aydınlanmacı eğitimin yok edilmiş olması, demokrasi yerine tek adam rejiminin yürürlüğe girmesi, bizlerin üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getiremediğimizin göstergeleridir. Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlarımızın manevi huzurlarında mahcubiyetimizi ifade etmek isterim” dedi.

Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenen anma etkinliğinde de Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı, CUMOK Ankara dönem sözcüsü Nejdet Özer, gazetemiz yazarı Işık Kansu ile Tevfik Kızgınkaya birer konuşma yaptı. Kansu yaptığı konuşmada, “Kışlalı, ilkeli duruşunu hayatıyla ödemiştir” dedi. Tevfik Kızgınkaya da, “Kışlalı, bugünkü karanlığın yaratılması için öldürüldü” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler