ODTÜ'lüler kendini böyle savundu

‘Pankart davası’nda 4 ODTÜ’lü hâkim karşısındaydı.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 13:37
Abone Ol google-news
 Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) mezuniyet töreninde Penguen dergisinin “Tayyipler Âlemi” karikatürünü pankarta basarak taşıdıkları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan dava açılan 4 öğrenci ile kırtasiye sahibinin yargılanmasına başlandı. Pankart nedeniyle yaklaşık bir ay tutuklu kalan 4 öğrenci savunmalarında daha önce söz konusu pankart hakkında mahkemenin “hakaret yoktur” kararına işaret etti. 5 gün önce ODTÜ’lü öğrenciler ile görüşen ve şikâyetini geri çeken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatları ise duruşmada yer almadı. Mahkeme hakimi Ali Akyan, gazetecileri “görüntü almamaları” konusunda uyardı.
 
‘Üzgün ve pişmanız’
 
Öğrenciler, yaptıklarının suç olabileceğini bilmediklerini belirtirken avukat Faruk Çayır da, karikatürün mahkeme kararıyla hakaret içermediğinin tespit edildiğini belirterek, “İçeriğinde hiciv vardır. Eleştiri içeren bir karikatür şu an yargılanıyor. Müvekkiller eleştiri haklarını kullanmışlardır. Müvekkillerin eylemleri anayasada güvence altına alınan ifade özgürlükleri kapsamındadır” dedi.
Yaklaşık bir saat süren duruşmanın ardından yargılamayı bitiren mahkeme hâkimi, sanıkların yurtdışı yasaklarını kaldırarak, duruşmalardan vareste tutulmalarına karar verdi. Duruşma 4 Nisan 2019’a ertelendi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler