Tacizden dava açılan öğretmen görevden alınmadı, yeri değişti

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencisini taciz ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan coğrafya öğretmeni S.D’nin görev yerinin değiştirilmesine karar verildi.

Yayınlanma: 24.10.2018 - 18:43
Abone Ol google-news
<video:1119483>


Bianet'ten Elif Ünal'ın haberine göre, Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde öğrencisini taciz ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan coğrafya öğretmeni S.D’nin görev yerinin değiştirilmesine karar verildi.

Küçükçekmece İlçe Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “öğretmenin şu anda görevden alınması gibi bir durumun” ise söz konusu olmadığı belirtildi.

Bu sene üniversiteye başlayan Eylül, 17 yaşındayken Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde maruz kaldığı tacizi mahkemeye taşımış ve yaşadıklarını bianet’e anlatmıştı. Haberin yayınlanmasının ardından KMAL öğrencileri Twitter’da #TacizVarSesÇıkar hashtag’iyle kampanya başlatmıştı. Geçtiğimiz gün ise öğrenciler tacizci öğretmenin istifası talebiyle dersleri boykot etmişti.

 

<haber-dikey:1120791>


Görev yeri değişikliği

Bahsi geçen öğretmenin görev yerinin değiştirildiği Küçükçekmece İlçe Eğitim Müdürlüğü Şube Başkanlığı tarafından doğrulandı.

Şube’den bir yetkilinin bianet’e yaptığı açıklamada, yaşanan olaylar neticesinde “öğretmenin görev yerinin değiştirilmesine” karar verildiği belirtildi.

Karar gerekçesi olarak “Yaşanan olaylar sonucunda bahsi geçen öğretmen ile öğrencilerin aynı yerde tutulmasının mümkün olmaması” gösterildi.

“Görevden alınması söz konusu değil”

Görevden alınması gibi bir durumun mümkün olup olmadığı sorusu ise şu şekilde yanıtlandı:

“Bu öğretmen, iki yıl önce İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan disiplin soruşturması sonucunda suçsuz bulundu ve görevine devam etmesine karar verildi. O yüzden öğretmenin tamamen görevden alınması gibi bir durum söz konusu değil.”

bianet’in telefonda konuştuğu yetkili son günlerde okul hakkında çıkan haberleri “Bir meslek grubunun hedef alınarak, öğrencilerle öğretmenlerin karşı karşıya getirilmesi doğru değil” sözleri ile eleştirildi.   

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi: Görevden alındığı doğru değil
Telefon vasıtasıyla ulaştığımız Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi sekreterliği ise öğretmenin okuldan ayrılacağı açıklamasının doğru olmadığını belirtti. “Öğretmenin göreve devam edeceğini” söyledi.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler