Acı çektirme cezası 546 TL

Sarıyer’de oturduğu sitede komşusunun “Beyaz” isimli Golden Mix cinsi köpeğini 2017’de kaçırarak Kilyos’a ormanlık alana bırakan sanık Cem Sak’ın yargılandığı davada karar verildi.

Yayınlanma: 24.10.2018 - 23:38
Abone Ol google-news

Sarıyer’de oturduğu sitede komşusunun “Beyaz” isimli Golden Mix cinsi köpeğini kaçırarak Kilyos’a ormanlık alana bırakan sanık Cem Sak'ın yargılandığı davada karar verildi. Hakim sanığın sahiplenilmiş olunan köpeği bir defa evinden uzak mahale götürüp bırakması şeklinde sabit olan eyleminden dolayı sanığa 546 TL idari para cezası verdi. Karara isyan eden köpeğin sahibi Ekin Özel, "Maalesef ülkemizde hayvanlara karşı işlenen suçlara verilen cezalar yeterli değil. Bir insan kaçırıldığında suçluya verilen cezanın aynısı bir köpek kaçırıldığında da verilmeli, farkı olmamalıydı" dedi. 

'Bir kez kaçırdım'

Sanık Cem Sak 20 Temmuz 2017 tarihinde komşununun Beyaz isimli köpeğini kaçırdı. Köpeği Zekeriyaköy tarafında boş bir alana bıraktı. İddiasına göre köpek aynı gün evine görü döndü. Ancak o günden sonra köpeği bir daha gören olmadı. Köpeğin sahibi Ekin Özel köpeğinin bulunması için elinden geleni yaptı. Bir sonuç elde edemedi. Cem Sak'tan şikayetçi oldu. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cem Sak köpeği bir kez kaçırdığını, ancak köpeğin geri geldiğini iddia etti. 

'Mala zarar verme suçundan beraat'

Mahkeme verdiği kararda sanığın köpeği alarak Zekeriyaköy'de boş bir araziye bırakıp işe gittiğini, akşam eve döndüğünde ise köpeğin evine dönmüş olduğunun sübuta erdiğini belirterek, "Sanığın bu aşamaya kadarki eyleminin 'aç ve susuz bırakma' ve 'psikolojik acı çektirme' niteliğinde olduğu sanığın bu aşamadan sonra köpeği tekrar götürdüğü ve kaybolmasına sebebiyet verdiği yönünde kesin yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığın 'mala zarar verme' suçunu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verildi." Sak'ın İyi Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Başkanı olduğu öğrenildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler