Esenyurt'taki fabrika yangınında 2 gözaltı

Esenyurt'ta bu sabah meydana gelen palet fabrikasındaki yangınla ilgili yürütülen soruşturmada yangına neden oldukları iddiası ile 2 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 25.10.2018 - 17:13
Abone Ol google-news
<video:1121233>

 

Alınan bilgiye göre, Esenyurt'ta bir palet fabrikasında sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, kısa sürede büyüyerek yanındaki iki fabrikaya daha sıçradı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşının ardından kontrol altına alınan yangının ardından ekipler soğutma çalışması yaptı.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve bazı yetkililer olay yerine gelerek inceleme yaptı ve söndürme çalışmalarını yerinde izledi. Büyük çapta hasarın oluştuğu yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yangın alanına yaklaşarak görüntü çekmek isteyen vatandaşları buradan uzaklaştırdı.

Soğutma işlemlerini de tamamlayan itfaiye ekiplerinin çoğu bölgeden ayrıldı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler, sabah saatlerinde fabrikanın bahçesinde ısınmak için ateş yaktıkları ve yangına neden oldukları iddiasıyla 2 Afgan çalışanı gözaltına aldı.

<haber-yatay:1121122>

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamen kontrol altına alınarak söndürülen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını belirterek, "Yangının paletlerden çıktığı söyleniyor ama bu araştırılacak ve çıkış nedenine ilişkin net bilgi ortaya çıkacak." dedi.

180 PERSONELLE MÜDEHALE EDİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Esenyurt Akçaburgaz'da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtildi.

Yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılan açıklamada, olay yerine Hamidiye AŞ'den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Esenyurt ilçemizde meydana gelen üç fabrikayı etkileyen yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

'ÇIKIŞ NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR'
İlçe Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede rüzgarın minimum seviyede olmakla beraber yağışın da etkili olduğunu anlatarak, yangında can kaybı ve yaralanma olmamasına sevindiklerini söyledi.

Alatepe, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek,"Ağaç üretimi yapıldığı için üzeri açık. Bu açıklık alevlerin yükselmesine sebep olmuş. Belki sigaradan çıkmış, belki kontaktan çıkmış bilemeyiz. Savcımız ve polis ekipleri burada, onlar bakacaklar." diye konuştu.

Bölgenin sanayi bölgesi olduğunu dile getiren Alatepe, yanan bölgenin de depolama alanı olarak kullanıldığını ifade etti.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler