Çekmeköy’de gecekondu sahiplerinin çilesi sürüyor

İstanbul Çekmeköy’de “dere bandı” gerekçe gösterilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gecekonduları yıkılan ve bu süreçten sonra konteynerde kalan 3 aile yine sokakta kaldı. Zabıta ve belediye ekipleri b.ugün konteyneri kaldırdı, aileler barınabilmek için tahtadan barakalar yaptıklarını ve burada endişe içinde kalacaklarını söylediler.

Yayınlanma: 25.10.2018 - 17:22
Abone Ol google-news

Çekmeköy’de 3 gecekondu, geçen nisan ve ağustos aylarında yıkılmış ve burada yaşayan yurttaşlar sokakta kalmıştı. Çadır kurarak sokakta yaşamaya başlayan ailelerin çadırları da zabıta ekiplerince sökülmüştü. Yaklaşık bir aydır konteynerde barınma ihtiyacını karşılayan aileler, İBB zabıta ve belediye ekiplerinin konteyneri bugün kaldırmasıyla yine sokakta kaldı.

‘Yağmurda bize yaptıklarına bakın’

Konteynerlarından da olan aileler tahtalarla barakalar yaparak başlarını sokacak bir çatı yapmaya çalışıyor. Konteynerı ellerinden alındıktan sonra barakada yaşayacaklarını anlatan Ahmat Kara, “Yağan yağmurun altında bize yaptıklarına bakın! Şimdi çadır kursam donarız. O yüzden tahtalarla bir bakara yapıyoruz. Bu yapılan bize reva mı?” diye sordu. Ancak yaptıkları tahtadan barakaların da kaldırılacağından endişe duyan Kara, şöyle devam etti:

“Sabah 7.00’de daha mesaileri başlamadan gelip konteynerımızı aldılar. Yangından mal kaçırır gibi eşyalarımızın içinde olduğu evlerimizi nasıl yıktılarsa, çaresizlikten içinde kaldığımız konteynerı da gelip arbedeyle aldılar.”

‘Kalacak yerimiz yok’

Gidecek yerleri olmadığını söyleyen Aydın Kaynak ise “Kalacak gidecek yerimiz yok. Kendimize başımızı sokacak tahtadan baraka yapıyoruz. Korkuyoruz onu da elimizden alacaklar diye. Onu da elimizden almazsalar bu şekilde yaşamaya, barınmaya çalışacağız. Bu kadar kişi sokakta kalıyor ama kimsenin umurunda değil” ifadelerini kullandı.

Zabıta 5 gün önce kaldırılsın demişti

Geçtiğimiz hafta konteynerlerde yaşayan yurttaşlara İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bir tebligat gönderilmiş ve 5 gün içinde kaldırılması talep edilmişti. Gönderilen tebligatta “Farabi Sokak üzerinde daha önce yıkımı gerçekleştiren gecekonduların ilgilileri tarafından konteyner konularak alanın işgal edildiği belirtilerek, gerekli işlemlerin yapılması istenmiştir. Bu nedenle ilgili yazı doğrultusunda 5 gün içerisinde kaldırmanız, aksi halde Müdürlüğümüzce oluşturulacak ekip ve elemanlar marifetiyle kaldırılacağı ve medyana gelebilecek zarar ve ziyadan sorumlu olacağınız hususu tebliğ olunur” ifadeleri yer alıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler