Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! 100 kilo altın o kasalardan çıktı

FETÖ üyesi olduğu öne sürülen ve firari eski savcı Muammar Akkaş'ın da amcası olan kuyumcu Faruk Akkaş'a ait olduğu belirtilen 100 kiloluk altın, bir bankadaki kiralık kasalardan çıktı.

Yayınlanma: 26.10.2018 - 10:17
Abone Ol google-news

Geçen şubat ayında tutuklanan Faruk Akkaş, kuyumcu dükkanındaki ziynet eşyalarını hacze kaptırmamak için eşinden bankaya koymasını istediğini anlattı. Akkaş, FETÖ üyeliği suçlamasını ise kabul etmedi.

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında 100 kilo altın ile yarım milyar liralık çek-senet ele geçirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da geçtiğimiz haftalarda Isparta ziyareti sırasında açıkladığı 100 kilo altının nasıl bulunduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün darbe girişiminden 8 gün sonra yani 23 Temmuz 2016'da BİMER'e H.Z. adlı ihbarcı Akkaş Kuyumculuk'un sahibi Faruk Akkaş'ın FETÖ üyesi olduğu ihbarında bulundu. Altınbaşak adında biri limited, diğeri anonim olmak üzere iki şirketin yüzde 20 hissedarı ve yönetim kurulu başkanı olan Faruk Akkaş'ın adı birçok kişinin ifadesinde de "FETÖ üyesi" diye geçti.


51 FETÖ ŞÜPHELİSİYLE İRTİBATLI

Soruşturmayı yürüten savcılık HTS kayıtlarını inceletti. Faruk Akkaş'ın FETÖ Isparta il imamı Zeki Yağmur, büyük bölge imamı Ramazan Akyel, küçük bölge imamı Ahmet Dinler, mahkem imam Adem Şahin, yönetici Özcan Pınarcı'nın da aralarında bulunduğu FETÖ şüphelisi 51 kişiyle irtibatlı olduğu belirlendi.

FİRARİ SAVCI MUAMMER AKKAŞ'IN AMCASI

Aynı zamanda firari eski savcı Muammer Akkaş'ın da amcası olan Faruk Akkaş'ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ikametinden ayrılarak kaçtığı tespit edildi. Soruşturma yürütülürken bu kez Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne 2017 yılı ekim ayında peş peşe iki ihbar geldi. İhbarlarda Faruk Akkaş'ın paraları eşi Saadet Akkaş'ın annesi P.Ç. adına bankada kiralık kasaya yatırdığı, P.Ç. ölünce aynı bankada müdür yardımcısı olan oğlu İ.S.Ç. tarafından paranın diğer kardeş S.Ç.'nin üzerine geçirildiği belirtiliyordu.


100 KİLO ALTIN KASALARDAN ÇIKTI

İhbar üzerine yapılan araştırmada Isparta'daki banka şubesinde Faruk Akkaş ve P.Ç. adına kiralık kasa olmadığı, İ.S.Ç.'ye ait 314 nolu bir kiralık kasa, Ş.Ç.'ye ait ise 5 adet kiralık kasa olduğu tespit edildi. 314, 152, 182, 56, 48 ve 80 nolu 6 kiralık kasa Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldı. 56, 80 ve 48 nolu 3 kasadan yüzlerce parça halinde yaklaşık 100 kilo altın bulundu. Diğer kasalardan da toplam 575 bin liralık çek ve senet ile paralar bulundu. İçerisinde altın bulunan kasaların P.Ç. adına kiralandığı ve ölümünden bir gün önce 9 Mayıs 2017 günü kapatılıp aynı gün Ş.Ç. adına açıldığı tespit edildi.

ANNESİNİN İMZASINI TAKLİT ETMİŞ

Olayla ilgili ifadesi alınan İ.S.Ç., annesinin Antalya'da hastanede yatarken kasaları devretmek istediğini belirterek "Şubeye gelecek durumu yoktu. Ağır hastalığı nedeniyle kendisinden bu yönde bir yazılı talimat veya imza alamadım. Annemin yerine imza attım ve annem adına olan kiralık kasaları Ş.Ç. adına kiraladım. Böylece kasalardaki eşyalar hiç çıkmadan kardeşim Ş.Ç.'ye devredilmiş oldu" dedi.


FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM DEDİ

Hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütülen ve banka kasasındaki altınların sahibi olduğu belirtilen Faruk Akkaş ise 19 Şubat 2018 günü Antalya'da annesinin evine yapılan operasyonda yakalandı. Akkaş ifadesinde babasından kalan kuyumcuyu işlettiğini belirterek 2016 yılı sonunda bankalara çok borçlandığını ve haciz gelmemesi için eşinden altınları bankaya koymasını istediğini anlattı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında psikolojisi bozulduğundan Isparta'dan ayrıldığını söyleyen Akkaş, FETÖ üyesi olmadığını savundu. Akkaş çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

YURTDIŞINDA FETÖ BAĞLANTILI ŞİRKETE PARA GÖNDERMİŞ

Öte yandan Akkaş'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Altınbaşak Eğitim Yayın Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin, yurt dışında faaliyet gösteren FETÖ ile bağlantılı kuruluşlara Isparta'daki bankalar aracılığıyla para gönderdiği tespit edildi. MASAK'ın 2014 ve 2015 yıllarında düzenlediği raporlarda yurtdışında faaliyet gösteren FETÖ ile bağlantılı kuruluşların Bank Asya'dan kredi çektikleri, bu kredinin borçlarının ise birbiriyle alakasız ve farklı illerde yaşayan gerçek ve tüzel kişiler tarafından ödendiği belirtilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler