Tunceli'de 2 asker donarak şehit oldu

Tunceli Valiliği iki askerin donarak şehit düştüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 26.10.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

 

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde PKK'ye yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenen iki askerin hayatlarını kaybettiği bildirildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye Kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimizin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edildiği, (2) Jandarma personelimiz hipotermi tanısı  ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen (1) Jandarma personelimizin şehit olduğu, diğer Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edildiği bildirilmişti. Diğer Jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERİN ATEŞİ MERSİN'E DÜŞTÜ


Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ve ailesi
 
Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Sarıbudak Mahallesi bölgesinde operasyon dönüşü olumsuz hava şartları nedeniyle donarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen’in acı haberi Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Şehit Uzman Çavuş Dikmen’in 2 yıl önce Büşra Dikmen ile evlendiği ve 6 aylık Yağız Efe isimli çocuklarının olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Gece yarısı Elazığ'a getirilen şehit askerler için havalimanında bugün sabah saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül ve askeri yetkililer katıldı.



Şehitlerin cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından özgeçmişleri okundu ardından dua edildi.

Törende konuşan Tunceli Valisi Tuncay Sonel şu ifadeleri kullandı:

"Adeta fare gibi dağlarda kaçacak delik arayan teröristleri son terörist kalmayıncaya kadar tek tek öldüreceğiz. Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun, makamları ali olsun, Allah şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır versin, baş sağlığı diliyoruz. Yüce Rabbim vatanımızı, milletimizi, birliğimizi, beraberliğimizi, ezanımızı, bayrağımızı bozmak isteyenlere, bu güzel vatan uğrunda çeşitli emelleri olan hainlere fırsat vermesin, şehitlerimizin tekrar mekanları cennet olsun. Yüce Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin" dedi. Konuşmanın ardından, şehitlerin cenazeleri memleketleri Mersin'e uğurlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon