İklim için meydanlara

New York’ta 20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak “BM İklim Zirvesi”nden önce bütün dünyada küresel eylemler yapılacak. İstanbul’da da etkinlikler kapsamında Taksim’de yürüyüş düzenlenecek, Tophane’deki Tütün Deposu’nda alternatif iklim zirvesi toplanacak.

Yayınlanma: 30.08.2014 - 00:37
Abone Ol google-news

New York’ta düzenlenecek “BM İklim Zirvesi”nden önce 20-21 Eylül tarihlerinde bütün dünyada küresel eylemler yapılacak. İstanbul’da da etkinlikler kapsamında Taksim’de yürüyüş düzenlenecek, Tophane’deki Tütün Deposu’nda alternatif iklim zirvesi toplanacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, iklim değişikliğinin yarattığı yıkımları sınırlandıran tedbirleri almak ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla dünya liderlerini, 23 Eylül tarihinde New York’ta düzenlenecek “İklim Zirvesi”ne davet etmesinin ardından, 20-21 Eylül tarihlerinde küresel eylem kararı alındı. Zirve öncesi başta New York olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde binlerce kişinin katılımı ile düzenlenecek olan eylemlerden çekilen görüntüler, zirvenin gerçekleşeceği gün yine New York’ta dev ekranlarda gösterilecek.

Küresel Eylem Grubu da dün İstanbul’da gerçekleştirilecek alternatif eylemlerle ilgili Cezayir Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra, gezegenin tarihinde gördüğü en büyük kriz dönemini yaşadığını söyledi. Bilim insanları tarafından yapılan uyarılara karşın tedbir alınmadığını vurgulayan Madra, Türkiye’de de iklim değişikliğini tetikleyen ve doğa yıkımına sebep olan girişimlerde bulunulduğunu söyledi. 350.org hareketinden Mahir Ilgaz da, New York’ta düzenlenecek zirveye Türkiye’den devlet düzeyinde herhangi bir katılımın olup olmayacağının belirsiz olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler