29 Ekim’in ev sahibiyiz

Devlet erkânı İstanbul’da, gazetemizin Yenimahalle Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlediği “Büyük Cumhuriyet Buluşması” Ankara’da.

Yayınlanma: 27.10.2018 - 23:29
Abone Ol google-news

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu yıl İstanbul’da, 3. havaalanının açılışıyla birlikte düzenlenecek olmasıyla devlet erkânı o gün İstanbul’daki törenlere katılsa da Ankaralılar, 29 Ekim coşkusunu gazetemiz Cumhuriyet’in Yenimahalle Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlediği “Büyük Cumhuriyet Buluşması” etkinliğinde yaşayacak. 29 Ekim’de devlet erkânı ise sadece Anıtkabir’deki törenlere katılacak.

Yenimahalle Belediyesi, 29 Ekim günü törenlerini ise sabah saatlerinde, belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlatacak. Gün boyu devam edecek kutlamalar, saat 18.30’da Ragıp Tüzün Parkı’ndan başlayacak “Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü” ile devam edecek. 7’den 70’e herkes, ellerinde meşalelerle gazetemizin Yenimahalle Belediyesi’nin işbirliğinde düzenleyeceği “Büyük Cumhuriyet Buluşması”nın yapılacağı Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne kadar marşlar söyleyerek coşku içinde yürüyecek. “Büyük Cumhuriyet Buluşması”, saat 20.00’de başlayacak. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın açılış konuşmasını yapacağı gecede, gazetemiz yazar ve çalışanları da okurlarla buluşacak. Gecede, şef Eray İnal’ın yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, türkülerin beğenilen yorumcusu Hüseyin Turan ve Türk halk müziği sanatçısı Nilgün Kızılcı ile sahneye çıkacak. Öte yandan Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları Gaye Filiz Alacacı ve Şekip Taşpınar, şiir ve sunumlarıyla geceye renk katacak.

‘Asli görevimiz var’

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Bu her yurttaşın asli görevidir. Bizim cumhuriyetimiz, Mustafa Kemal’in emaneti olan, bizi çağdaşlığa ulaştıran, halk çocuklarını cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, belediye başkanı yapan, saltanatı yıkıp padişahlığı kaldıran, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetidir. Bizim Cumhuriyetimiz demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’dir” dedi.

Add’den davet

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ankaralıları 29 Ekim’de yürüyüşe davet ediyor. ADD’nin, Ankara Barosu, Birleşik Kamu İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Engelliler Federasyonu, İSTİVAK, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Türk - İş ve Türk Hukuk Kurumu’nun işbirliğiyle gerçekleştireceği “Yaşasın Cumhuriyet” yürüyüşü de saat 13.00’te, Birinci Meclis önünden, Anıtkabir’e gerçekleştirilecek.

95. yılda Cumhuriyet coşkusu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği program kapsamında İzmirli kadınlar, Göztepe ve Alsancak’taki açık alanlarda dans ve spor yaptı. Üzerinde Atatürk posteri bulunan kırmızı tişörtleriyle dikkat çeken kadınların coşkusuna, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ortak oldu. Kutlamalar kapsamında ayrıca Moğollar, Göztepe Denizatı Parkı’nda sahne aldı. Binlerce İzmirli şarkılara eşlik etti.
 ADD  Karabağlar Şubesi tarafından bu yıl 5.’ncisi düzenlenen “Cumhuriyet Şöleni”ne katılım yoğun oldu.  İzmirli sanatçılar Murat-Özlem Sincer çiftinin türküler seslendirdiği etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı. Daha sonra Hatay Sevgi Yolu’nda İzmir Şairler ve Bestekarlar Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı konserinde de bulunan Selvitopu, “Bilim ve uygarlık yürüyüşümüzden dönmeyiz” dedi.

Özel program hazırlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi de 29 Ekim için özel program hazırladı. Bugün saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak kutlamaların resmi bölümüne, yarın saat 10.00’da devam edilecek. Saat 10.30’da da resmi geçit töreni yapılacak.
Bornova’da da ilçe belediyesinin düzenlediği program kapsamında bugün Pınarbaşı’nda saat 13.00’te Rahvan At yarışları Cumhuriyet Koşusu yapılacak. Fener alayı yürüyüşü de saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Mustafa Kemal Caddesi üzerinden Aşık Veysel Rekreasyon alanına yapılacak yürüyüşün ardından Amfi Tiyatro’da Bornovalılar Haluk Levent konseri ile Cumhuriyet coşkusunu yaşayacak.

Karşıyaka Belediyesi’nin fener alayı yürüyüşü de bugün saat 19.00’da başlayacak. Belediye hizmet binası önünde toplanacak binlerce Karşıyakalı, ellerinde Türk Bayrakları, meşaleler ve pankartlarla, Karşıyaka Çarşısı’na yürüyecek. Coşkulu kalabalığa, Karşıyaka Belediye Bandosu da eşlik edecek. Yürüyüş Karşıyaka İskele’de son bulacak. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki program da bugün saat 20.00’de, Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği Türk Müziği Korosu’yla başlayacak.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler