'Harcını biz kardık, şaşaalı törene katılan takım elbiseliler değil'

Bugün açılışı yapılan "İstanbul Havalimanı"nda çalışan işçilerden açılışın hemen ardından bir açıklama geldi. DİSK/Dev Yapı-İş'ten yapılan açıklamada, "Bugün itibari ile sendika Genel Başkanımız Özgür Karabulut, İnşaat İş Sendikası yöneticileri ile toplam 31 işçi tutuklu. Bu yüzden 3.havalimanı bir zafer anıtı değil utanç anıtıdır" denildi.

Yayınlanma: 29.10.2018 - 19:09
Abone Ol google-news

Adı sıklıkla iş cinayetleri ve kötü çalışma koşulları ile gündeme gelen 3. havalimanının açılışı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini "İstanbul Havalimanı" olarak açıkladığı yeni havalimanında çalışan işçiler tutuklu bulunan arkadaşlarını hatırlattı.

<haber-dikey:1125590>

DİSK/Dev Yapı-İş'ten yapılan açıklamada, "3.havalimanını emeğiyle, alınteriyle, nasırlı elleriyle biz emekçiler inşa ettik. Şaşaalı açılış törenine katılan takım elbiseliler değil. Harcını biz kardık temellerini biz işçiler attık ama karşılığında ücretlerimizi tam alamadık, tahta kuruları ile yatmak zorunda kaldık" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"En basit önlemlerin bile alınmaması nedeniyle resmi rakamla 38 arkadaşımızı iş cinayetinde kaybettik. Defalarca sorunları işçiler olarak dile getirsek de patronlar ve devlet yetkilileri bizi duymazdan geldi. En sonunda isyan ettik. Yasaların bize tanıdığı hakları istedik.

Haklı taleplerimize karşılık direnişimize kolluk güçleri tarafından saldırıldı. Yüzlerce işçi jandarma tarafından patronun otobüsleri ile gözaltına alındı. İşten sonra saatlerce ayakta bekleyipte gelmeyen servisler o gün bizleri gözaltına almak için anında göreve hazırlandı.

Gözaltında darp edildik. Avukatlarımızla görüştürülmedik. Baskı altında zorla ifade alındı. Bugün itibari ile sendika Genel Başkanımız Özgür Karabulut, İnşaat İş Sendikası yöneticileri ile toplam 31 işçi tutuklu. Bu yüzden 3.havalimanı bir zafer anıtı değil utanç anıtıdır.

Bu utançtan kurtulmak isteyenler tutuklu işçileri derhal serbest bırakmalı iş cinayetlerinden sorumlu olanları, haklarımızı gasp edenleri ve bunlara göz yuman yetkilileri cezalandırmalıdır. Yoksa yeni havalimanı biz işçiler için daima köleliği ve iş cinayetlerini temsil edecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler