Bu koşuyu iyilik kazanacak

İstanbul Maratonu’nun gönüllü koşucuları STK’ler için bağış toplayacak.

Yayınlanma: 29.10.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

11 Kasım’da yapılacak İstanbul Maratonu’nda isteyen koşucular, desteklemek istedikleri sivil toplum kuruluşları adına koşarak farkındalık ve kaynak yaratmayı hedefliyor. Çok sayıda koşucu da çocuklara yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının yanında yer alarak bir proje için gönüllülerden destek istiyor.

Barış İçin Müzik Vakfı gönüllüleri, bu yıl hayatında hiç enstrümana dokunmamış yeni öğrencilerden oluşan bir “İlk Adım Orkestrası’’ kurmak için koşacak.  

Sen koştukça...

Çocuklara Yeniden Özgürlüklük Vakfı (TCYOV) İstanbul Maratonu’nda yardımseverlik koşusunun 5.’sini gerçekleştirecek. “Sen Koştukça Büyüyorum Programı’’ ile adalet sistemine girmiş ya da girme riski taşıyan 6-18 yaş aralığındaki özel ihtiyaç sahibi 210 çocuk için koşulacak. Program, 6-18 yaş arasındaki çocuklara, eğitim, psikoloji, hukuk, meslek edinme ve iş gücüne katılma konularında destek ve danışmanlık verilmesini hedefliyor. Risk altında dezavantajlı konumda yaşamlarını sürdüren ve / veya adalet sistemi içinde yer almış çocuk ve gençlerin bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerini destekleyici bir sistemi içeren programda, çocukların gelişim düzeylerine uygun olarak 6 - 10, 11 - 14 ve 15 - 18 yaş olmak üzere 3 farklı grup oluşturulacak. Bir çocuğun 6 ay boyunca “Sen Koştukça Büyüyorum’’ programından yararlanabilmesi için gereken miktar 1800 TL.

Adımlar otizmli çocuklara

İstanbul Maratonu’nda Tohum Otizm Vakfı için koşarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağlamak da mümkün. Vakıf, her seviye için farklı parkurların bulunduğu Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda; otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için gönüllü koşucularıyla yer alacak. Farklı firmaları temsil eden gönüllü koşucular  koşarak veya yürüyerek, adımlarını otizmli çocuklar için atacak, maratonun öncesinde ve sonrasında, toplamda 1 ay süresince sosyal çevresinden topladığı bağışlarla otizmli çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

‘Can dostlar’ için...

Maratonda isteyen gönüllüler, HAÇİKO Derneği’nin “Kaza Mağduru Canlara Yardım” projesine destek için koşacak. Sokakta yaşayan her bir canlının maruz kaldığı trafik kazasından hayata tutunması için gereken tutar 1000 TL.


Bakım ve eğitim desteği

Maratonda, Koruncuk Vakfı’nın Koruncukköy Bolluca’da büyüyen; korunma ihtiyacındaki çocukları ve gençlerin yıllık bakım, eğitim ve sağlık giderlerine katkı sağlamak için de koşulacak.
Bir çocuğun eğitim, beslenme ve rehabilitasyon giderlerine 1 aylık destek bedeli 550 TL, 1 yıllık destek bedeli ise 6 bin 600 TL.

Cezaevlerinde 3 bin çocuk

Cezaevlerinde yaklaşık 3 bin çocuk bulunuyor. Çocuk tutuklu ve hükümlüler çocuk hapishanesi olmayan yerlerde büyüklere ait cezaevlerinin bir bölümünde kalıyor. 17 ve 18 yaşındaki çocuklar L tipi hapishanelere, kız çocuklar ise kadın hapishanelerine gönderiliyor. Her iki durum da Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne aykırı.

Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı (TCYOV) Başkanı Nevin Özgün, çocukların genel olarak mala karşı işlenen suçlar, yağma ve yaralama ya da uyuşturucu suçlarından cezaevlerine gönderildiğini belirterek “Bunların hiçbiri çocuğun cezalandırıcı bakışla hapiste olmasını gerektirmiyor. Ülkemizde, çocuğu topluma kazandırma ve önlemeye yönelik tedbirler alınamadığı için tahliye olan çocukların büyük bir kısmının tekrar suçla ilişkilenerek geri döndüğü bilinen gerçek. Çocukların, hapiste değil, batıdaki iyi örneklerde olduğu  gibi, toplumsallaşmayı sağlayan alternatif kurumların yapılandırılmasını talep ediyoruz” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler